یزد، سومین تولیدکننده گوشت شتر در کشور
معاون توسعه بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی استان یزد گفت: با توجه به برخورداری از ۱۵ هزار نفر شتر داشتی تک کوهانه از نژاد بومی، استان در کشور جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
او افزود: در حال حاضر میانگین تولید شیر شتر در نژادهای بومی استان، حدود چهار تا پنج لیتر در روز به ازای هر شتر است و حدود ۲۵ تن نیز میزان فرآودههای لبنی تولید شده از این شیر در یک دوره شیردهی است.
نادر سلیم ادامه داد: در حال حاضر با همکاری جهادکشاورزی استان روشهای مکانیزه جمعآوری و ذخیرهسازی شیر شتر و صادرات این محصول در حال انجام است.
سلیم پرورش شتر را مقرون به صرفه خواند و افزود: این حیوان کم توقع، از هر نوع گیاهی که به مذاق برخی حیوانات علفخوار در بیابان و صحرا خوش نمیآید، میپسندد و از آن تغذیه میکند شتر از دامهای دارای کمترین وابستگی به نهادههای دامی نسبت به سایر دامها است.
شتر به علوفه کم، آب محدود، عرصه وسیع بیابانی نیاز دارد و در مقابل بیماریهای و همچنین اختلاف دما بسیار مقاوم است و از نظر اقتصادی از کلیه اعضای بدن شتر میتوان بهره اقتصادی برد.
محصولات شتر شامل شیر، گوشت، پشم، فروش بچه شتر وغیره است و در کل این صنعت فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری در راستای اشتغال افزایی، رشد اقتصادی، پویایی تولید است.