عسل اولین محصول زنبور عسل و جزء مواد غذایی پرانرژی می باشد که که علاوه بر خواص زیادش به عنوان مادهی دارویی، از زمانهای گذشته تا به الان استفاده شده است. ابنسینا دانشمند معروف ایرانی در کتاب قانون راجع به عسل و خواص عسل چنین گفته است:
“عسل، زداینده است، دهانهی رگها را باز میکند، رطوبتها را از بین میبرد، رطوبتها را از ژرفای بدن بیرون میکشد، لکههای سیاه چهره را حتی اگر کهنه باشد از بین میبرد، زخمهای تازه را به هم آرد، نم چشم را از بین میبرد، اشتها برانگیزد، توان بخش معده است، عسل پخته بسیار تغذیه دهنده است و پادزهر افیونخوردگی و نیش حشرات موذی، سگ هار و قارچ سمی است. کسی که سم خورده عسل بخورد قی میکند و اثر سم خنثی میشود.”
خواص عسل عبارتند از:
درمان سرفه، درمان آلرژی، کمک به رفع رفلاکس معده، مسکن زخمها و سوختگیها، رفع بیخوابی، مبارزه با عفونت، پیشگیری از ابتلا به سرطان، درمان آکنه و جلوگیری از پیری زودرس.
ترکیبات فوقالعادهی عسل با مواد دیگر:
- ترکیب عسل با روغنزیتون و ماساژ آن روی پوست سر باعث تقویت مو میشود.
- خوردن ناشتا ترکیب آب ولرم، آبلیمو و عسل کمک به پاکسازی بدن میکند.
- ترکیب آب سیر و عسل باعث تنظیم فشارخون میشود.
- ترکیب عسل، دارچین در آب جوش کمک به بهتر شدن نفخ معده میکند.
- ترکیب عسل با آبلیمو و استفاده هر روز بهصورت موضعی روی پوست، در از بین بردن لکهای پوستی تاثیر زیادی دارد.