ظرفیتسازی برای فرآوری ۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در عمل به شعار جهش تولید و با هدف جلوگیری از خامفروشی و افزایش درآمد اقتصادی بهرهبرداران، ۸۰ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی استان افزوده میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، سیدعباس آقامیری گفت: تعهد سال ۹۹ استان برای افزایش ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی ۴۰ هزار تن است اما تلاش داریم تا این میزان را به ۲ برابر برسانیم.
وی با بیان اینکه اکنون تنها نیمی از تولیدات کشاورزی استان شانس فرآوری دارند، اضافه می کند: صنایع تبدیلی و غذایی زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی ۴۷۰ هزار تن از انواع محصولات تولیدی استان را فراوری می کنند اما با احتساب دیگر صنایع که زیر پوشش سایر سازمان ها هستند این رقم به ۷۲۰ هزار تن می رسد.
آقامیری گفت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به سایر استان ها حمل می شود.
وی افزود: هر چه خام فروشی را از گردونه تولید و عرضه محصول حذف و شرایط فراوری را فراهم کنیم، علاوه بر افزایش درآمد، به توسعه بخش کشاورزی هم کمک کرده ایم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: صنایع تبدیلی، بخش مغفول مانده کشاورزی خراسان شمالی است که توجه بیش از گذشته به حوزه سرمایه گذاری آن می تواند نقش بسزایی در رونق اقتصادی استان داشته باشد.
وی ظرفیت فراوری این بخش در استان را افزون بر ۸۴۰ هزار تن عنوان کرد و گفت : باید تلاش کنیم برای رفع مشکلات صنایع استان در بخش های مختلف، ظرفیت تولید واحدها افزایش یابد.
آقامیری گفت: میزان سرمایه گذاری در بخش صنایع استان بیش از هزار و ۸۹ میلیارد ریال است که برای حدود ۲۰۰ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد کرده است اما اگر صنایع با ظرفیت کامل کار کنند اشتغال نیز افزایش خواهد یافت.
وی مهمترین راهبردهای توسعه استان را افزایش سطح بهره وری کشاورزی از طریق ارتقای زیرساخت و امکانات تولیدی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی از طریق ارتقای سطح فناوری دانش پایه، جذب سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها از طریق تامین زیرساخت های لازم برمی شمارد.