۶ مرکز نوآوری کشاورزی در کشور راهاندازی میشود
مجری کسب و کارهای نوپا در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: طی سال جاری شش مرکز نوآوری کشاورزی در کشور راهاندازی میشود که شبکه استارتاپی یکی از آنها است.

حمیدرضا مختاری اسکی، امروز چهارشنبه ۱۱ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: باید دانشگاه و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ارتباط و انسجام بیشتری با یکدیگر داشته باشند و امیدواریم شاهد ارتباط پویایی بین شبکه نوآوری استان باشیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه هدف از سفر به خراسان جنوبی بررسی اکوسیستم نوآوری بخش کشاورزی در این استان است، اظهار کرد: تاکنون رویداد استارتاپی عناب کشور در این استان برگزار شده و باید این رویدادها استارتآپی کشاورزی تداوم یابد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون در کشور حدود ۲۰۰ استارت آپ در بخش کشاورزی شناسایی و پایش شدند، افزود: در حال حاضر ۲۰ استارت آپ کشاورزی در سطح کشور آغاز به کار و در شرف ثبت هستند که عمده آنان در حوزه بازار محصولات کشاورزی فعالیت دارند.
مختاری درباره فعالیت در حوزه استارت آپهای بخش کشاورزی بیان کرد: تمام تلاشمان را برای شکل گیری استارت آپهای بخش کشاورزی و حمایت از آنها به کار میگیریم تا با گسترش این استارت آپها بتوانیم در مصرف آب در بخش کشاورزی صرفه جویی کنیم و ضمن افزایش درآمد کشاورزان از فشار بر منابع آب و خاک کاسته شود.
مجری کسب و کارهای نوپا در وزارت جهاد کشاورزی از راه اندازی نخستین مرکز نوآوری کشاورزی در خراسان جنوبی تا بهمن ماه امسال خبر داد و بیان کرد: این مرکز در حوزه محصولات با مزیت بالا، عناب، زرشک و زعفران فعالیت خواهد داشت تا زنجیره ارزش این محصولات کامل شود.
وی با بیان اینکه برای موفقیتآمیز بودن پروژههای مراکز نوآوری کشاورزی باید زمینه حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاری این بخش در حوزه استارتآپهای کشاورزی فراهم شود، ادامه داد: در این حوزه باید دولت فقط در نقش پشتیبان و تسهیلگر وارد شود.
مختاری با تاکید بر اهمیت تولید محصولات نوآورانه در حوزه صنایع غذایی، تصریح کرد: هر اندازه کار علمی و نوآورانه بیشتری بر روی محصولات کشاورزی انجام شود، ارزش افزوده آن برای کشاورزان افزایش خواهد یافت.
مجری کسب و کارهای نوپا در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرمایه انسانی از عوامل حیاتی در موفقیت استارت آپها است، خاطرنشان کرد: اگر قصد داریم در بخش کشاورزی نوآوری داشته باشیم باید از روستائیان و کشاورزان آغاز کنیم، فرزندان کشاورزان در این باره بسیار مستعد هستند لذا باید آموزشهای نوآورانه به آنان ارائه شود.
مختاری یادآور شد: در سفرهای استانی پروتکلی بر مبنای شناخت شبکه نوآوری استانها در نظر داریم و یکی از نهادهایی که در دنیا و کشور در حوزه نوآوری به ویژه در بخش کشاورزی عهده دار هستند، دانشگاه است.