گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

کشاورزی قراردادی؛ نسخه نجات بخش کشاورزان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از کشاورزی قراردادی به عنوان نسخه نجات بخش کشاورزان یاد کرد.

تشکری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در کشت قراردادی کشاورز با صادرکننده و یا واحد فرآوری قرارداد منعقد می کند و براساس آن قرار داد محصول تولید می کند و بعد از برداشت آن را با قیمت معین شده به فروش می رساند، گفت: اگر کشاورزی قراردادی پا بگیرد، کشاورز به خوبی می داند که چه میزان درآمد عایدش خواهد شد.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم یکی از نمونه های کشاورزی قراردادی است، اظهارکرد: کشاورز گندم کار به خوبی می داند که هنگام تحویل محصول، چه میزان درآمد عایدش می شود در نتیجه اطمینان خاطر از انجام کار خود دارد.

تشکری افزود: در حال حاضر کشت پنبه نیز نوعی از کشاورزی قراردادی است چراکه در آن کشاورز با کارخانه پنبه قرار داد منعقد کرده و محصول تولید می کند.

وی با تصریح بر اینکه هنوز کشاورزی قراردادی نه در این استان و نه در کشور جا نیفتاده است، ادامه داد: این سازمان در برخی از کشت ها به دنبال آن است تا برای برخی از محصولات از قبیل گل محمدی، زعفران و … کشت قراردادی را انجام دهد اما هنوز موفق نشده ایم هر چند که در چند سال گذشته برای زعفران خرید توافقی انجام شد.

این مقام مسئول با اشاره به کشت های گلخانه ای در استان گفت: به دنبال تنوع بخشی در تولید محصولات گلخانه ای در این استان هستیم تا کشاورزان فقط از تولید محصولاتی همچون گوجه فرنگی و خیار خارج شوند.

وی خاطرنشان کرد: هرچند که برخی از کشاورزان به سوی تولید برخی از گیاهان خاص در گلخانه ها همچون آلوئه ورا رفته اند، که تولید این محصول نیز از نوع کشاورزی قراردادی است و طرف خرید آن شرکت های دارویی و زیبایی هستند.

تشکری گفت: کشاورزان با ایجاد گلخانه و تولید محصولاتی همچون گیاهان دارویی می توانند به صورت قراردادی امر کشت را انجام دهند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا