با توجه به تقویم زراعی کشت و کار برنج، کشاورزان به توصیههای ایمنی محیط کار توجه کنند
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت توجه کشاورزان به تقویم زراعی کشت و کار از آنان خواست با توجه به شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا به توصیه های ایمنی محیط کار خود نیز توجه کنند.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان گیلان، الماسی با بیان اینکه طبق تقویم زراعی کشت و کار برنج که با مشارکت دستگاههای اجرایی و تحقیقاتی مرتبط تهیه و تدوین شده است کشاورزان عزیز می بایست خزانه گیری برنج را از تاریخ ۱۷ فروردین لغایت ۷ اردیبهشت و نشا کاری اراضی را از تاریخ ۷ لغایت ۲۷ اردیبهشت انجام دهند، گفت: این کار باعث می شود تا کمترین مواجهه با شرایط نامساعد جوی را داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین توصیه هایی را با توجه به شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا برای کشاورزان برنجکار به جهت فراهم سازی یک محیط امن برای کشت و کار برنج مطرح کرد و افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا در استان، موثرترین راه جلوگیری از شیوع آن با توجه به نظرات متخصصین اهل فن عدم حضور در اجتماعات و جلوگیری از ایاب و ذهاب غیر ضروری است که امیدواریم با عنایت به رعایت موارد فنی، بخش کشاورزی هم سهم بسزایی در کاهش و عدم گسترش این بیماری داشته باشد.
وی گفت: کشاورزان باید توجه بیشتر به کشت مکانیزه برنج که موجب کاهش هزینه تولید و عدم استفاده از کارگرهای نشاکار و افزایش ایمنی و سرعت در انجام کار و خروج هر چه سریع تر از مزرعه می شود، داشته باشند.
الماسی تصریح کرد: با استفاده بیشتر از ظرفیت بانک های نشاء در سطح روستا و توسعه آن و همچنین تشویق و ترغیب کشاورزانی که در پرورش نشاء مکانیزه برنج مهارت دارند، در افزایش سطح کشت مکانیزه اقدام اساسی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه برنجکاران با مالکیت بالا نیز خزانه گیری خود را متناسب با شرایط جاری به چند مرحله تقسیم کنند تا در زمان نشاء با مشکل کارگر مواجه نشوند، گفت: همچنین ضد عفونی روزانه تراکتور و سایر ماشین های کشاورزی پس از اتمام کار روزانه با استفاده از محلول ضد عفونی کننده با ترکیب ۱ به ۹ آب و محلول سفید کننده وایتکس ( یک لیوان وایتکس + ۹ لیوان آب سرد) ترجیحا” با استفاده از سمپاش انجام شود.
الماسی با تاکید بر اینکه بعد از هر مرحله از انجام سرویس و نگهداری ماشین آلات، شستشوی دست ها با آب و صابون انجام شود، افزود: استفاده از دستکش کار یا دستکش مناسب دیگر برای کار با ماشین آلات کشاورزی و یا تنظیمات ادوات نیز ضروری است.
وی اظهار کرد: با توجه به کاهش مدت زمان کار روزانه ماشین آلات به لحاظ ضرورت رعایت نکات بهداشتی و ایمنی ناشی از عدم ابتلا به ویروس کرونا، به کشاورزان و دارندگان ماشین های کشاورزی تاکید می شود از به تاخیر انداختن انجام عملیات آماده سازی مزارع شالیکاری خودداری کرده و انجام فعالیت ها را به روزهای آخر موکول نکنند.
الماسی در ادامه همچنین از کشاورزان خواست قبل و بعد از استفاده از ابزاری همچون بیل، داس، ماشین آلات و ادوات کشاورزی و همچنین در هنگام تردد در انبار و دیگر محل ها، آنها را با مواد ضد عفونی کننده استاندارد ضد عفونی کنند.