زمانبندی مشخص در کودهی موجب افزایش اثربخشی در کیفیت برنج است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کود دهی در زمانبندی مشخص موجب افزایش کیفیت و اثرگذاری بهتر میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان گیلان، الماسی با تأکید بر استفاده بهموقع از کودها برای اثربخشی بهتر ادامه داد: شالیکاران بهمنظور استفاده صحیح از کود اوره بایستی آن را بهصورت تقسیطی انجام دهند به همین منظور در ارقام بومی ۱۳۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم کود اوره و در ارقام اصلاحشده پر محصول ۱۷۵ الی ۲۰۰ کیلوگرم کود اوره در هکتار تهیه و در سه مرحله قبل از نشا پس از شروع پنجه دهی و قبل از خوشهدهی استفاده کنند.
وی از شالیکاران عزیز خواست تا تعداد دفعات کود دهی را به چهار نوبت افزایش داده و یک مرحله را پس از خوشهدهی (شیری بودن) انجام دهند افزود: کشاورزانی که پس از برنج اقدام به کشت کلزا و غلات پاییزه میکنند نسبت به تهیه کود اوره یا سولفات آمونیوم برای کود مرحله سرک اقدام کنند، به همین منظور استفاده از کود اوره یکصد کیلوگرم و یا ۲۰۰ کیلو سولفات آمونیوم در هکتار مصرف شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی توصیه کرد: کشاورزان در زمان شخم اول نسبت به مصرف کودهای فسفاته اقدام کرده و به همین منظور کود فسفات تریپل در هر هکتار ۵۰ تا ۷۵ کیلو، کود سوپر فسفات ساده ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلو در هکتار مصرف شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شالیکاران عزیز میتوانند با تهیه کود پتاس از نوع سولفات پتاسیم یا کلرور پتاسیم نسبت به تأمین نیاز گیاه به پتاسیم اقدام کرده و برای این منظور میتوان سولفات پتاسیم را به میزان ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار قبل از نشاء استفاده کنند و یا در صورت استفاده از کلر پتاسیم آن را در دو مرحله قبل از نشاء و در زمان سرک اول استفاده کنند.