گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

دامپزشکی: گزارشی از شیوع بیماری های واگیردار در مرغداری‌ها نداریم

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سامانه (GIS) توانایی شناسایی و نمایش داده‌های مکانی و زمانی بروز بیماری‌های خطرناک مانند نیوکاسل و آنفولانزای فوق حاد پرندگان را دارد و هیچ گزارشی مبنی بر شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها گزارش نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، علیرضا رفیعی پور در رابطه با ادعای شیوع بیماری و تلفات بالا در واحدهای مرغداری اظهار کرد: ادعای شیوع بیماری واگیردار و تلفات بالا در مرغداری‌ها را قویاً تکذیب می‌کنم.

وی افزود: سامانه (GIS) به طور مداوم در حال جمـع آوری، ذخیـره سـازی و نمایـش داده‌هـای مکانی و زمانی اسـت و تمام فعالیت‌ها و تغییرات در زمینه دام و طیور را رصد و پایش می‌کند.

رفیعی پور تأکید کرد: هیچ گزارشی مبنی بر شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها توسط این سامانه گزارش نشده است و این تلفات احتمالا موردی و به دلیل مشکلات مدیریتی در برخی از مرغداری‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: این سامانه تمام پارامترهـای اصلـی اپیدمیولـوژی هـر بیمـاری را که تعییـن کننـده بـروز، توزیـع و تاثیـرات بیماری‌ها باشد، رصد کرده و اطلاعات آن قابل رؤیت است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این سامانه توانایی شناسایی و نمایش داده‌های مکانی و زمانی بروز بیماری‌های خطرناک مانند نیوکاسل و آنفولانزای فوق حاد پرندگان در صنعت طیور کشور را دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی از افراد با نظرات غیرکارشناسی خود باعث تشویش در کشور می‌شوند، عنوان کرد: واحدهایی که مدعی تلفات بالا به دلیل بیماری هستند، می‌توانند به واحد دامپزشکی مرتبط با واحد تولیدی خود مراجعه کنند تا مسئولان دامپزشکی مربوطه دلایل تلفات را بررسی و به آنها اعلام کنند.

رفیعی‌پور افزود: آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور کنترل شده و نسبت به سال گذشته تعداد کانون‌های این بیماری کاهش چشمگیری داشته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص شیوع بیماری کرونا در دنیا و انتقال آن از طریق حیوان به انسان خاطرنشان کرد: این ویروس بالغ‌بر ۱۰ سال است که بین انسان و حیوان مشترک بوده و از حیوان به انسان منتقل می‌شده اما در حال حاضر این ویروس در بدن انسان جهش ژنتیکی داشته و (COVID-19) خطرناک تر از ویروس انتقال‌یافته از حیوان است.

رفیعی پور با اشاره به اینکه مردم به‌منظور رعایت بهداشت و حفظ ایمنی خود،  محصولات و فرآورده‌های گوشتی را از مراکز مجاز و فروشگاه‌های زنجیره‌ای تهیه کنند، اذعان کرد: توصیه ما به مردم این است که همه فرآورده‌های خام دامی، گوشت قرمز، مرغ، سایر ماکیان و همچنین دام و طیور زنده و یا آبزیان را از مراکز مجاز و تأییدشده در شبکه توزیع سازمان دامپزشکی تهیه کنند.

وی تأکید کرد: تمام مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی هستند و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بررسی می‌شود.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری تسنیم
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا