گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

افزایش تعداد بنادر ورود خوراک دام به ۵ بندر برای تسهیل توزیع در کشور

ورود کشتی‌های خوراک دام از یک بندر به ۵ بندر افزایش یافت تا مراحل توزیع این محصول در نقاط مختلف کشور به شکل آسان و سریع تری انجام و منجر به شکست دوباره تحریم های آمریکا شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با وجود تحریم های خصمانه و یک جانبه ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان که حتی ورود مواد غذایی و دارو را به ایران با محدودیت مواجه کرده است اما شواهد امر نشان می دهد که کشورمان راهکارهای متفاوتی برای دورزدن تحریم ها دارد به طوری که تعداد بنادر واردات ذرت و سویا از یک بندر(بندر امام) به پنج بندر افزایش یافته است.

۸۰ تا ۸۵ درصد خوراک  طیور مورد نیاز کشور از طریق واردات انجام می شود  به طوری که در سال گذشته حدود ۳ میلیون و سیصد هزار تن سویا به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار برای مصارف روغن گیری و خوراک دام وارد شد؛  واردات سالانه ذرت نیز حدود ۵ میلیون تن  است و در مجموع سالانه حدود ۳ میلیارد دلار برای واردات نهاده های دامی هزینه می شود.

آمریکا در حالی اعلام میکند که واردات  غذا و دارو شامل تحریم ها نیست که در مقام عمل با ممنوعیت انتقال پول واردات به کشورمان عملا تحریم است اما شاهد  اعمال راهکارهای متفاوتی توسط کشورمان هستیم.

دلایل افزایش تعداد بنادر و  واردات این محصول از نقاط مختلفی مانند  چهابهار، عباس و شمالی کشور، توزیع آسان و سریع این محصول در مناطق شرقی و شمالی کشور است  که منجر به کاهش هزینه های حمل و نقل و جابجایی میشود.

حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در این ارتباط اظهار کرد : در سنوات گذشته ورود کشتی‌های غلات تنها به بندر امام انجام می‌شد، اما با اقدامات صورت گرفته در جهت تسهیل دسترسی مرغداران و دامداران به خوراک دام شرایط لازم برای ورود کشتی‌های حاوی محموله‌های خوراک دام به همه بنادر اصلی کشور مهیا شده است.

وی افزود: علاوه بر بندر امام از ظرفیت بندر عباس، بندر چابهار، بندر امیر آباد و بندر نوشهر نیز برای پهلوگیری کشتی‌های حامل خوراک دام از جمله کنجاله سویا، جو و ذرت استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: این اقدام برای استفاده از تمام ظرفیت‌های بندری در اطراف کشور برای تسهیل دسترسی دامداران به خوراک مورد نیاز تولیدات آنها و همچنین کاهش قیمت تمام شده تولید برای تولیدکنندگان مناطق نزدیک به این بندرها انجام شده است.

مشکلی برای تامین خوراک مرغداران وجود ندارد

ورناصری تاکید کرد: با این تدابیر قیمت حمل و نقل برای تولید کنندگان کاهش می‌یابد و این موضوع هم موجب کاهش قیمت تمام شده تولید می‌شود و این موضوع در شرایط فعلی تحریم موجب یاری تولیدکنندگان می‌شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: هم اکنون کشتی‌های حاوی خوراک دام در تمامی این بنادر پهلو گرفته اند و کار تخلیه بار کشتی‌ها در حال انجام است.

ورناصری اضافه کرد: اکنون پانزده کشتی در بندر امام، سه کشتی در بندر عباس و چندین کشتی نیز در چابهار در نوبت تخلیه قرار گرفته است و هیچ مشکلی برای تامین خوراک مورد نیاز دامداران و مرغداران وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: قیمت کنجاله سویا، جو و ذرت در کشور بیانگر وفور کالا در بازار است و در هر استانی هم که احساس شود نوساناتی در قیمت هست با استفاده از ذخایر انبار‌های پشتیبانی امور دام این قیمت‌ها به حالت تعادل رسانده می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت‌های مصوب انواع خوراک دام در استان‌های مختلف کشور کاملا رعایت می‌شود، چنانچه قیمت مصوب بنادر برای کنجاله سویا ۴۵۰ تومان، قیمت ذرت و جو ۱۳۵۰ است.

ورناصری با اشاره اینکه در زمان حاضر در بازار خوراک دام ثبات مناسبی وجود دارد گفت: در شش ماهه اخیر بیش از چهار میلیون تن ذرت، یک و نیم میلیون تن جو و یک میلیون و دویست هزار تن کنجاله سویا وارد و یک میلیون تن دانه‌های روغنی وارد کشور شده است و این ارقام در مقایسه با مدت مشابه قبل افزایش حدود سی درصدی داشته است.

وی اظهار داشت: حمایت‌های لازم برای تامین نیاز بازار در شرکت پشتیبانی امور دام برای تامین نیاز تولیدکنندگان و ثبات بازار در حال انجام است و تلاش می‌کنیم با ادامه این روند و کاهش هزینه‌های حمل و نقل قیمت تمام شده برای تولیدکنندگان کاهش یابد.

ورناصری تاکید کرد: تمام مرغداران و دامداران این امکان را دارند که نیاز خود به خوراک دام را از طریق بنادر ورودی، بخش خصوصی و انبار‌های پشتیبانی امور دام با قیمت مصوب فراهم کنند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
تسنيم
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا