تخلیه ۱.۵ میلیون تن کالای اساسی در بنادر از ابتدای فروردین تاکنون
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از تخلیه ۱.۵ میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور از اول تا ۱۷ فروردین امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد با اشاره به اهمیت بنادر تجاری در ورود کالاهای مورد نیاز به کشور اظهار داشت: بدون شک با توجه به اینکه حملونقل حدود ۹۵ درصد از کالاهای تجاری صادراتی و وارداتی از طریق بنادر تجاری کشور انجام میگیرد، طبیعتاً نقش سازمان بنادر و دریانوردی در ورود کالاهای مورد نیاز و صادرات کالاها نقشی بسیار راهبردی و مهم محسوب میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته علیرغم همه تحریمهایی که متوجه صنعت حملونقل دریایی و کشتیرانی شده بود، حدود ۱۵۰ میلیون تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد که رشد ۶ درصدی را نسبت به سال ۹۷ نشان میدهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در بحث ورود کشتیهای اقیانوس پیما به بنادر ایران هم رشد ۸ درصدی به دست آمد و از نظر واردات محمولههای غیرنفتی که بخش عمدهای از آنها کالاهای اساسی هستند، شاهد افزایش ۲۵ درصدی فعالیت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بودیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه با اشاره به عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر کشور از روز نخست تا هفدهم فروردین سال ۱۳۹۹ تصریح کرد: در ایام نوروز علی رغم شرایط خاصی که وجود داشت تا روز هفدهم فروردین امسال چیزی حدود ۳.۳ میلیون تن حجم محمولاتی بوده که در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است.
وی افزود: در این مدت میزان واردات حدود ۱.۴ میلیون تن و صادرات غیرنفتی نزدیک به ۸۰۰ هزار تن است. تعداد کانتینرهایی که در این مدت زمانی تخلیه و بارگیری شده اند هم بیش از ۲۰ هزار TEU بوده است.
راستاد با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا ۱۷ فروردین ۲۷۰ فروند کشتی اقیانوس پیما وارد بنادر کشور شدهاند، در خصوص عملکرد بنادر تحت حاکمیت سازمان بنادر و دریانوردی همزمان با شیوع ویروس کرونا در ابتدای سال جاری اظهار داشت: با توجه به آمار و ارقامی که اشاره شد و در شرایطی که بیشترین محدودیتها برای فعالیتهای اقتصادی وجود داشت، خوشبختانه بیشترین حجم عملیات در بنادر تجاری کشور انجام شد.
وی افزود: در این خصوص به تفکیک بندر امام خمینی (ره) به لحاظ اینکه هاب کالاهای اساسی به شمار میآید، با حدود ۱.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری بیشترین میزان عملکرد را داشته است؛ در این میزان تخلیه و بارگیری انجام گرفته در این بندر، بخش عمده آن کالاهای اساسی بوده است.
مدیرعامل سازمان و بنادر و دریانوردی در ادامه گفت: بابت دیگر بنادر کشور به تفکیک میزان تخلیه و بارگیری در ایام ابتدایی سال ۹۹ میتوان به بندر شهید رجایی با یک میلیون و ۷۰ هزار تن، امیرآباد با ۲۰۴ هزار تن، بندر بوشهر بالغ بر ۱۰۵ هزار تن و بندر انزلی بیش از ۸۲ هزار تن اشاره کرد.
وی افزود: در بندر چابهار هم کماکان روند بسیار خوبی را در بحث تخلیه و بارگیری شاهد هستیم و در ایام ابتدایی سال این میزان ۱۵۶ هزار تن بوده که این در کنار فعالیت خوب سایر بنادر کشور در این مدت بابت دریافت و ارسال انواع محموله ها است. بخش عمده کالاهایی که در این مدت وارد کشور شده، کالاهای اساسی است که شامل مواد غذایی، نهادههای دامی و غلات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این زمینه با اشاره به هماهنگیهای بسیار خوب در روزهای ابتدایی سال بین سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در تخلیه بار از بنادر کشور، تصریح کرد: خوشبختانه همزمان با عملیاتی که در اسکلهها و بنادر در این ایام وجود داشت، تخلیه محمولهها از انبارهای بنادر به مقاصد مصرفی هم با سرعت و قدرت در حال انجام بود.
وی افزود: در این خصوص شاهد یک تعامل بسیار خوب بین سازمان بنادر با سازمان راهداری و شرکت راه آهن بودیم که با استفاده از کامیون و واگن در حملونقل ریلی تخلیه از بنادر در جریان بود.
راستاد تصریح کرد: در بندر شهید رجایی هم در این زمینه با هماهنگی با شرکت راه آهن شاهد یک اقدام مشترک بودیم که غلات مستقیم از کشتی به واگن منتقل میشود. البته این انتقال ترکیبی هم به واگن و هم به کامیونها انجام گرفت و به عنوان یک تجربه موفق منجر به کاهش هزینههای حملونقل میشود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پایان گفت: امیدواریم با این روندی که با راه آهن شروع شده است، شاهد کمک به افزایش نرم تخلیه و بارگیری در بنادر و همچنین کاهش قیمت تمام شده کالاها باشیم؛ به طور قطع با کاهش هزینههای ناشی از حمل و نقل، این رویکرد میتواند برای حملونقل کشور بسیار مثبت و مفید باشد.