مقايسه تکنولوژي کشاورزي ايران و کشورهاي اروپايي
به دليل عملکردها و درآمدهاي بالا و نيروي کم حوزه کشاورزي عموماً کاملاً مکانيزه هستند و ما در خيلي از محصولات مي توانيم مثل کشورهاي اروپايي مکانيزه باشيم.

ما در حوزه گندم و جو کشور به لحاظ کمي خوب هستيم در حوزه برنج کشور به لحاظ کمي و کيفي نسبتاً خوب هستيم. مثلاً ۹۵ درصد غلات کشور ما مکانيزه برداشت ميشود. حدود ۷۰ درصد غلات ما مکانيزه کشت مي شود. ولي در بعضي از محصولات خوب نيستيم مثل حبوبات به دليل اينکه حبوبات کشور ما ديم هست و نخود کشور ما را هيچ کشوري ندارد. شرايط آن متفاوت هست. ما در بعضي از محصولات مثل سبزي و صيفي، حبوبات و برخي باغات محدوديت توسعه مکانيزاسيون داريم و در برخي از محصولات ذرت دانه اي کشور، چقندر، ذرت علوفه اي کشور کامل مکانيزه هست. گندم کشور ۹۰ تا ۹۵ درصد مکانيزه است. برنج کشور در حوزه برداشت ۸۰ درصد مکانيزه است و در حوزه کاشت ۴۵ درصد مکانيزه است. ولي دنيا مثلاً ژاپن ۱۰۰ درصد مکانيز هست در ژاپن يک ميليون و ششصد هزار هکتار برنج و همين تعداد دستگاه نشاءکار و تراکتور کوچک دارد. يعني فول صنعتي است.
کشورهاي اروپايي هم تماماً مکانيزه کشت و کار مي کنند. چون کشورهاي اروپايي اکثر محصولات آنها صنعتي است. مثل چغندر و ذرت اينها همه به صورت مکانيزه است.
چين بخشي از آن به دليل وجود نيروي زياد کار مکانيزه هست و بخشي از آن به صورت غيرمکانيزه و با نيروي يدي است. ترکيه به لحاظ مکانيزه خيلي بالاست. کشورها اروپايي عمدتا به دليل صنعتي بودن و اندازه قطعات زمين و به دليل عملکردها و درآمدهاي بالا و نيروي کم حوزه کشاورزي عموماً کاملاً مکانيزه هستند و ما در خيلي از محصولات مي توانيم مثل کشورهاي اروپايي مکانيزه باشيم.