تاثیر عمده فروشی در افزایش امنیت غذایی/کرونا نابرابری در دسترسی به غذا را بیشتر کرد
مدیرکل سازمان سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد با بیان اینکه بیماری کرونا نابرابری در دسترسی به غذای سالم را در جهان بیشتر کرده است، به نقش عمده فروشیها در ارتقای امنیت غذایی در این شرایط تاکید کرد.

به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از سازمان سازمان غدا و کشاورزی ملل متحد(فائو)، «کودانگیا» مدیر کل این سازمان، گفت: بازارهای عمده فروشی مواد غذایی یک اقدام حیاتی در راستای تلاشهای جهانی برای ایجاد تغییر عمده در سیستمهای غذایی و مبارزه با ناامنی غذایی است.
مدیر کل در سخنرانی آنلاین در کنفرانس اتحادیه جهانی بازارهای عمده فروشی (WUWM) که در فلورانس برگزار شد ، توضیح داد که چگونه همه گیری بیماری COVID-19 اقدام برای رفع نابرابری در دسترسی به غذای مغذی و سالم را ضروری کرده است.
وی تأکید کرد: ۳ میلیارد نفر در جهان توانایی تامین غذایی سالم را ندارند و تا پایان سال ۲۰۲۰ تعداد ۱۳۲ میلیون نفر دیگر نیز به گرسنگان جهان اضافه میشود.
«کو دانگیا» گفت: این یک نابرابری غیرقابل قبول در جهانی است که به اندازه کافی غذا تولید میشود.
وی تاکید کرد: امنیت غذایی یکی از حقوق اساسی بشر است و بازارهای عمده فروشی در تامین امنیت غذایی نقشی اساسی دارند.
مدیر کل خاطرنشان کرد که ویروس کرونا شکنندگی امنیت غذایی را بیشتر آشکار کرده است و تلاش ها برای دستیابی به اهداف مقابله با گرسنگی در جهان را تضعیف می کند و باعث می شود که اهداف توسعه (SDG) ، به ویژه برنامه پایان دادن به گرسنگی و سوء تغذیه تا پایان سال ۲۰۳۰ به درستی پیش نرود.
مدیر کل فائو گفت: « این سازمان با شرکای مختلفی ابزارهایی تولید میکند که میتوانند به بخش خصوصی در توسعه زنجیرههای ارزش غذایی پایدار ، کارآمد و فراگیر کمک کند.»
وی اصول سرمایه گذاری مسئولانه در سیستم های کشاورزی و غذایی (CFS RAI) و راهنمای OECD-FAO برای زنجیرههای تأمین کشاورزی را به عنوان نمونه این ابزارها ذکر کرد.
وی همچنین اظهار داشت: مرکز سرمایهگذاری فائو در حال تدوین رهنمودهایی برای نوسازی بازار عمده فروشی مواد غذایی است و بر لزوم وجود زیرساخت ، نرم افزار دیجیتال مدرن و فناوری برای افزایش بهره وری تاکید میکند.
مدیرکل سازمان خواروبار جهانی همچنین به استراتژی FAO برای مشارکت در بخش خصوصی که اخیراً تصویب شده است، اشاره کرد که به گفته وی فائو را قادر میسازد تا مشارکت های استراتژیک را افزایش دهد و تلاش ها را برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار( SDG) را ارتقاء بخشد.
مارتین فریک ، معاون فرستاده ویژه اجلاس سیستم های غذایی سازمان ملل متحد ، در این کنفرانس گفت: تولید ۸۰ درصد مواد غذایی ناامن در جهان، تأثیر تغییر اقلیم و از بین رفتن زمین های زراعی ، همه ضرورت اصلاح سیستم غذای کشاورزی را گوشزد میکند.
استفان لیانی ، رئیس اتحادیه جهانی بازارهای عمده فروشی ، در مورد لزوم دسترسی بیشتر و مقرون به صرفه بودن و نقش اصلی بازارهای عمده فروشی در تأمین مواد غذایی سالم و مقوی تاکید کرد.
* عمده فروشی مواد غذایی؛ چالش ها و فرصت ها
بازارهای عمده فروشی مواد غذایی به عنوان نقاط حیاتی ورود به زنجیره های تأمین مواد غذایی در سراسر جهان در نظر گرفته میشوند و به نفع همه ذینفعان از جمله تولیدکنندگان ، فراوری کنندهها ، سیستمهای حمل و نقل، خرده فروشان و مصرف کنندگان هستند.
برای درک بهتر چالش ها و فرصت های بازارهای عمده فروشی مواد غذایی ، مرکز سرمایه گذاری فائو مطالعه ای را در ۳۵ بازار در بیش از ۳۰ کشور در آوریل ۲۰۲۱ آغاز کرد که طیف وسیعی از بازارها از سنتی تا مدرن بودند.
فائو از طریق مرکز سرمایه گذاری خود به توسعه و برای بهبود زندگی و معیشت کشورهای درحال توسعه ، به ویژه فقیران روستایی از سال ۱۹۶۴ ، در بخش کشاورزی و توسعه روستایی سرمایه گذاری میکنند.
در این دوره ، فائو در بیش از ۲۳۰۰ پروژه سرمایه گذاری در ۱۷۰ کشور جهان همکاری کرده است که با ۳۰ شریک بینالمللی همکاری میکند. تنها در سال ۲۰۲۰ ، این مرکز به کشورها کمک کرد تا ۶.۶ میلیارد دلار از سرمایهگذاریهای عمومی در بخش غذا و کشاورزی استفاده کنند.