۱۲ صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ایجاد شد
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: در سال جاری تا پایان مرداد ۱۲ صندوق جدید در حوزههای شهرستانی و منابع طبیعی، این شرکت ایجاد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید عبدالکریم رضوی اردکانی مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی امروز در نشست خبری اظهار کرد: صندوقهای غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی یک نهاد توسعهای بهرهور هستند که در راستای تحقق توسعه کشاورزی دانشبنیان و کارآفرین افزایش ارزش افزوده، بهبود رقابتپذیری، ارتقاء مستمر نرخ رشد، تحقق مدیریت بهینه تامین و تخصیص منابع مالی اعتباری داخلی و خارجی فعالیت میکند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ، گزارشی از عملکرد این شرکت ارائه داد و گفت: از ابتدای فعالیت ها تا پایان سال ۱۳۹۶، ۱۱۰ صندوق تشکیل شد و در سال ۹۷ با شکلگیری ۲۰ صندوق غیردولتی به ۱۳۰ صندوق افزایش یافت و تا پایان مردادماه امسال نیز تعداد این صندوقها به ۱۴۱ صندوق در سطح استانی، تخصصی – ملی، زنان و منابع طبیعی افزایش یافته است.
رضوی اردکانی تصریح کرد: از این تعداد صندوق در حال حاضر ۳۲ صندوق استانی، ۹ صندوق منابع طبیعی و ۱۰ صندوق تخصصی – ملی، ۷۱ صندوق شهرستانی و ۱۹ صندوق زنان فعالیت میکنند.
این مقام مسئول ادامه داد: ۱۴۱ صندوق غیردولتی با سرمایه ۱۶۰۷ میلیارد ریال تشکیل شدهاند و سرمایه خود را هماکنون به ۱۷ هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال افزایش دادهاند و تعداد تشکلهای سهامدار این صندوق تا ۷ هزار و ۷۳۷ تشکل و تعداد افراد حقیقی ۱۱۲ هزار نفر هستند.
وی گفت: از نیمه دوم شهریور ۱۳۹۶ تا شهریور ۱۳۹۷، ۴۷ صندوق استانی و شهرستانی در ۳۶ هزار و ۸۹۲ تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۱۸۴۷ میلیارد و ۴۸۹ میلیون ریال صادر کردند که صندوقها حدود ۳۶ درصد، این محصولات را به صادرکنندگان تسهیلات پرداخت کرده است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تاکید کرد: بر اساس عملکرد تبصره ۳ بند ب ماده ۳۱ قانون احکام دائمی توسعه کشور در سال گذشته هزار میلیارد ریال و در ۵ ماهه اول امسال ۵۴۹ میلیارد ریال از این محل به صندوقها اختصاص یافته و بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، ۲۵۶۳ میلیارد ریال به عنوان افزایش سرمایه صندوقها لحاظ شود.
رضوی اردکانی گفت: تسهیلات پرداختی صندوقهای غیردولتی به جامعه سهامداران از محل منابع مختلف تا پایان سال ۹۷، ۱۰۵ هزار و ۶۴۴ میلیارد ریال و در مجموع ۱۰۸ هزار و ۷۰ میلیارد ریال است.
رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، با بیان اینکه عاملیت اعتبارات دولتی توسط صندوقها برای نخستین بار با فعالیت در بخش آبیاری در سال ۸۷ آغاز شد گفت: در طول این مدت این صندوقها علاوه بر عملیات آبیاری فعالیتهای دیگری را در سطح کشور عهدهدار شدند تا جایی که ظرفیتهای اجرایی این صندوقها درباره اجرای عاملیت در بخش کشاورزی جایگاه ویژهای پیدا کرد به طوریکه در سالهای گذشته در پروژههای محوری سامانههای نوین آبیاری فعالیتهای تاثیرگذاری داشتهاند به طوریکه تا پایان سال ۹۷، ۳۰۰ هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال و در مجموع تاکنون ۳۹ هزار و ۶۷۲ میلیارد ریال برای ۷۳۷ هزار و ۶۱۵ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات تسهیلات پرداخت کردهاند.
۱۲ صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ایجاد شد
وی افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، مبلغی بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال به عنوان عاملیت در اختیار صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی برای توزیع در میان متقاضیان بخش اختصاص یافته است.
رضوی اردکانی اظهار داشت: در مجموع ۴۳۹ مجمع شامل ۱۹ مجمع موسس از ۷۱ مجمع عادی، ۲۱۵ مجمع فوقالعاده و ۴۴ مجمع عادی به طور فوقالعاده در سال ۹۷ برگزار شد و تا پایان مردادماه امسال ۱۲ صندوق جدید در حوزه شهرستانی و منابع طبیعی و ۶۰ مجمع عادی، ۱۵ مجمع فوقالعاده و ۵ مجمع عادی به طور فوقالعاده برپا شده است.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی برای اعضا و سپردهگذاران گفت: ۵۹۷ نفر روز آموزش برای نمایندگان شرکتهای مادرتخصصی و مدیران عامل صندوقهای ملی، استانی، روستایی، شهرستانی و زنان به ۸۸۰ نفر روز آموزش برای کارکنان شرکت مادر تخصصی دورههای آموزشی برگزار شده است.
وی در پایان با اشاره به اهداف بلندمدت صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: تحقق مدیریت بهینه، تامین و تجهیز و تجمیع منابع مالی، افزایش بهرهوری، مدیریت بهینه تخصیص منابع مالی، تقویت حجم و کیفیت سرمایهگذاری و گسترش خدمات به عنوان اهداف صندوق در مقطع زمانی درازمدت خواهد بود.