کشاورزی مدرن رمز خروج از بحران بیکاری
چهارمحال و بختیاری در حوزه های مختلف کشاورزی تا کنون توانسته به رتبه های خوبی دست پیدا کند که با توسعه این بخش خصوصا" کشاورزی مدرن می توان استان را از بحران بیکاری نیز نجات داد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، چهارمحال و بختیاری ۹۷۹ هزار جمعیت دارد که ۶۵۶ هزار نفر در بخش شهری و ۳۲۲ هزار نفر در بخش روستایی است.
این استان ۶۶ هزار بهره بردار کشاورز دارد ، ۲۰ رودخانه دایمی در استان جاری است و ۳۳۸ چشمه و ۸۲۶ رشته قنات، ۴۰۴۸ چاه عمیق و نیمه عمیق در این استان وجود دارد.
بیشتر کشاورزی در بخش خشک استان توسعه یافته است که در همین راستا می طلبد در بحث آبیاری های نوین برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
۶۸ هزار و ۴۲۸ هکتار از اراضی این استان تحت اجرای سیستم آبیاری قرار گرفته که نیمی از اراضی آبی استان را شامل می شود.
۵۶ درصد از اراضی آب تحت اجرای سیستم آبیاری قرار گرفت .
تولید محصولات زراعی در استان ۹۳۸ هزار تن ، محصولات باغی ۱۸۹ هزار تن، دام و طیور ۳۲۱ هزارتن، شیلات ۲۲ هزار تن ، گلخانه های سبزی و صیفی جات ۳۴۵۵ تن و ۶ هزار تن هم تولید قارچ دکمه ای از تولیدات بخش کشاورزی این استان است که در آمد این بخش ۲۴ هزار میلیارد تومان است.
۲۷ هزار و ۴۰۰ تن گوشت قرمز، ۲۷ هزار تن مرغ ، ۴هزار و ۲۰۰ تن تخم مرغ ، ۲۵۸ هزار تن شیر، ۱۲۴۴ تن عسل که مجموعا” بیش از ۳۰۹ هزار تن تولید محصولات در بخش واحد دام و طیور است.
این استان ۴۰۵ مزرعه پرورش ماهی دارد که ۲۲ هزار تن تولیدات شیلاتی در این استان است.
۱۷۸ هزار تن گندم، ۲۵۰ هزارتن علوفه، ۶۸ هزار تن سیب درختی، ۴۰ هزار تن هلو و ۵۰ هزار تن انگور از دیگر تولیدات بخش کشاورزی و باغداری این استان است که بخشی از آن ها برای استان مزیت به شمار می آید.
این استان توانسته است رتبه نخست در تولید بادام و تولید ماهیان سردآبی ، رتبه ۶ تولید قارچ، رتبه ۷ تولید هلو، رتبه دوم سرانه شیر و محصولات لبنی ، رتبه ۳ سرانه تولید گوشت قرمز را از آن خود کند.
حفظ یک پارچگی اراضی برای تداوم تولید و تامین امنیت غذایی باید صورت گیرد
عطاءالله ابراهیمی رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ما در بخش کشاورزی به تفکیک وظایفی که داریم در امور اراضی اجرای قانون و رفع تداخل اراضی که تعیین تکلیف کند کار انجام می دهیم.
وی با اشاره به اینکه تولیدات دامی در این استان در طول سالهای متمادی تکمیل شده و امروز نیز در اولویت کار ما است بیان داشت: پایداری تولیدات دامی از سیاست های کلی، اصلاح نژاد دام بومی، ترکیب ژنتیکی دام های پر بازده ، توسعه گاوهای شیری- گوشتی، تجمیع واحدهای دامپروری و دامداری جز اولویت های جهادکشاورزی استان است.
ابراهیمی ادامه داد: در بحث تولیدات زراعی توسعه کشت دانه های روغنی در اولویت است مثل کلزا که ۸۰۰ هکتار دانه های روغنی در سطح استان کشت شده که سال آینده تولید خوبی در سطح زیر کشت داشته باشیم.
وی عنوان کرد: افزایش بهروری آب و خاک و اصلاح الگو کشت جزء سیاست های ما در بخش کشاورزی است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در بحث باغبانی و توسعه گلخانه ها یا کشت های متراکم برنامه هایی را در دستور کار قرار داده ایم عنوان کرد: حدود ۳۰ هزار سطح زیر کشت و توسعه گلخانه ای را مد نظر داریم .
وی با تاکید بر اینکه توسعه باغات در اراضی شیب دار یکی از سیاست های ما در استان است اظهار کرد: هدف ما حفظ آب و خاک در بستر تولید است .
ابراهمی با بیان اینکه برای ۴۲ هزار هکتار از باغات این استان برنامه منسجمی تدوین شده است گفت: توسعه باغات تقاضا محور است.
وی با اشاره به اینکه میزان فرسایش خاک در بخش اراضی ما بسیار بالاست گفت: رویکرد ما این است که در اراضی که پتانسیل دارد توسعه باغات را افزایش دهیم.
ابراهیمی یادآور شد: در بحث آب و خاک و توسعه آبیاری نوین جزء برنامه های اساسی ما است .
وی افزود: ایجاد شهرک بادام در این استان ضرورت دارد چراکه این استان رتبه نخست تولید بادام مامایی را دارد.
ابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی با نگاه بومی به ظرفیت استان با نگاه به تولید انبوه به بخش زراعی در این استان باید شکل گیرد.