گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

افزایش قیمت تراکتور و کمباین گرفتاری جدید کشاورزان در فصل برداشت

در حالیکه فصل برداشت گندم محصول استراتژیک و دیگر محصولات زراعی مانند دانه‌های روغنی است گرانی تراکتور و کمباین معضل اصلی برای کشاورزان شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گرانی تراکتور و کمباین در فصل برداشت محصولات اساسی و استراتژیک که برای کشور بسیار مهم و حیاتی است گرفتاری جدیدی برای کشاورزان شده است.

افزایش قیمت اینگونه ماشین‌آلات کشاورزی مسئله‌ جدیدی نیست. این افزایش قیمت‌ها از سال گذشته شروع شده و حتی سرپرست سابق وزارت جهاد کشاورزی هم آن موقع نامه‌هایی برای کارخانه تراکتورسازی و وزارت صمت نوشت.

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داده و گفته است با وجود آنکه تراکتورسازی کارخانه داخل توان تولید و توزیع ۱۵ تا ۱۸ هزار تراکتور را دارد اما در اواخر سال گذشته و امسال به دلیل مشکلات قیمت‌گذاری و ویروس کرونا امکان عرضه تراکتور به خوبی نبوده است. 

به گزارش فارس، سال گذشته هم کارخانه‌های تراکتور محصولات خود را به بازار عرضه نمی‌کردند تا مسئولان را مجبور به تصویب قیمت بالاتری کنند اما سال گذشته سرپرست وزارت جهاد کشاورزی زیر بار نرفت.

کامبیز عباسی از کاهش عرضه کمباین در بازار هم انتقاد کرد و گفت: کمباین‌سازی اراک که به صورت انحصاری کمباین غلات تولید می‌کند از ۲ ماه پایان سال گذشته تا کنون تقاضای جدیدی نپذیرفته است. چرا که می‌گویند قیمت فعلی برای آنها به‌ صرفه نیست.

به گفته این مسئول، قیمت کمباین نیز ۱۵درصد افزایش یافته اما سازندگان از این قیمت‌ها ناراضی‌اند و تقاضای جدیدی را نمی‌پذیرند.

وی تأکید کرد در حالیکه تقاضا برای کمباین غلات بسیار بیشتر است، گفت: کارخانه‌های کمباین‌سازی تنها توانایی تولید ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه را داشته‌اند.

 رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کارخانه کمباین‌سازی اراک در پیک برداشت غلات هستیم، گفت: پنج ماهی است که کارخانه کمباین‌سازی اراک تقاضای جدیدی را نپذیرفته که با این وجود آسیب جدی به بخش غلات وارد می‌‌شود. به همین خاطر از حوزه صنعت تقاضا داریم که قیمت‌گذاری را مرتفع کند تا ناوگان ماشین‌آلات برداشت غلات به‌روزرسانی شود.

وی به مشکلات کیفی کمباین غلات هم اشاره کرد و گفت: عملکرد محصولات زراعی گندم به ۹تا ۱۰ تن در هکتار رسیده اما دستگاه‌های کمباین ویژه عملکردهای ۴ تا ۴.۵ هستند و باید فکری برای این وضعیت بشود.

به گزارش فارس، اظهارات این مسئول درباره مرتفع کردن قیمت کمباین و تراکتور از سوی وزارت صنعت بیشتر به معنی رضایت سازندگان ماشین‌آلات کشاورزی است و نظر آنها هم افزایش قیمت است.

متأسفانه با توجه به افزایش هزینه‌های تولید برای تولیدکننده بخش کشاورزی پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور برای کمباین و تراکتور راحت نیست.

مسئولان یک بار باید به این موضوع توجه کنند که به جای انتخاب آسان‌ترین مسیر یعنی دست بردن در جیب تولیدکننده راهکارهای مدیریتی کاهش هزینه را پیگیری کنند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری فارس
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا