اطلاعیه دامپزشکی در مورد رعایت موازین بهداشتی در تهیه فرآوردههای خام دامی
اداره کل دامپزشکی تهران در راستای مقابله با مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگی های میکروبی ر مورد رعایت موازین بهداشتی در تهیه فرآورده های خام دامی اطلاعیه ای صادر کرد.
به گزارش ایانا در استان تهران، در راستای مقابله با مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگیهای میکروبی نظیر کرونا ویروس از طریق فرآورده های خام دامی، مصوبات جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی و تشکل های مربوطه تصویب و برای اطلاع و اقدامات لازم به شرح ذیل اعلام میشود:
– ممنوعیت هرگونه قطعه بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم دار کردن و … در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، واحدهای صنفی به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگیهای متقاطع.
– مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی صرفا” مجاز به عرضه فرآورده های مذکور به صورت بسته بندی شده در کشتارگاه های صنعتی و یا مراکز قطعهبندی و بستهبندی مجاز هستند.
– کشتارگاههای صنعتی طیور و مراکز قطعه بندی و بسته بندی مجاز، متعهد به تامین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآورده های خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار هستند.
– توصیه و تاکید بر خرید تخم مرغ بصورت تخم مرغ شناسنامه دار و بسته بندی شده در مراکز و فروشگاه های مجاز.
– توصیه و تاکید بر عرضه ماهی بسته بندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی.
– در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی، هرگونه فرآوری و طعم دار کردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی، مجاز است.
– تشدید نظارتها و کنترلهای بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی ) در اماکن دامی و مراکز تولید، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی.
– ممنوعیت و برخورد با عرضه فرآورده های خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان در بازارچه های محلی و خودروهای سیار و کنار جاده ای.
– انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور و تشکل های کشتارگاه های دام و طیور متعهد به ارتقاء کیفیت محصولات بسته بندی شده و نظارت های مستمر بر تولید و عرضه محصولات است.
– کشتارگاههای دام و طیور و واحدهای بستهبندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید ۱۹انجام دهند.