۳۲۰ حلقه چاه عمیق و ۶۰ رشته قنات فعال در تایباد
مدیر جهادکشاورزی تایباد گفت: این شهرستان دارای ۳۲۰ حلقه چاه عمیق و ۶۰ رشته قنات فعال و نیز سطح زیر کشت سالانه بالغ بر ۴۲ هزار هکتار است.
محمد میری دیسفانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تایباد در تولید برخی محصولات مانند غلات، محصولات جالیزی، زعفران و گل محمدی هم به لحاظ سطح زیر کشت و هم از نظر کمی و کیفی حائز رتبههای برتر در استان به شمار میرود؛ با مشارکت بانک کشاورزی از سال ۹۲ تاکنون بالغ بر ۲۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان حوزه کشاورزی پرداخت گردیده که ۵۰ میلیارد ریال آن طی یک سال اخیر پرداخت شده است..
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد اقتصاد تایباد بر پایه کشاورزی و صنایع وابسته به آن استوار است، افزود: بیش از هفت هزار نفر بهرهبردار مستقیم در این بخش مشغول فعالیت هستند که به نوعی باعث اهمیت این بخش در بین سایر بخشهای تولیدی شده است.
میری بیان کرد: امسال از محل اعتبارات پرداختی تعداد ۲۱ دستگاه تراکتور و ۱۸ دستگاه انواع ادوات جدید کشاورزی شامل بذرکار، سمپاش و… خریداری شده است.
وی گفت: در این شهرستان همچنین بالغ بر ۱۲۰۰ دستگاه تراکتور، فعالیتهای مرتبط با حوزه مکانیزاسیون زراعی و باغی را انجام میدهند که یکی از سیاستهای شاخص جهاد کشاورزی در افزایش بهرهوری در کنار سایر برنامههای ابلاغی، نوسازی ناوگان، ماشینآلات و مکانیزاسیون کشاورزی با هدف افزایش تولید در واحد سطح، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت کار زراعی و باغی و نیز آمادهسازی بستر و عملیات کشاورزی و اجرای آن در زمان کوتاه است.
میری دیسفانی با تاکید بر اهمیت نوسازی ناوگان در حوزه کشاورزی اظهار کرد: به عبارت کلی نوسازی ناوگان مکانیزاسیون یکی از راههای گذر از کشاورزی سنتی و پرهزینه به سمت کشاورزی صنعتی، پایدار و عملی است و با گذشت زمان و محدودیت منابع نقش و جایگاه این حوزه از اهمیت بیشتری برخوردار میگردد و گستره وسیع آن بیانگر این مطلب است که عملاً بدون حضور آن دستیابی به اهداف هر یک از بخشهای کشاورزی غیر ممکن است.