اجرای طرح هر روستا یک محصول و هر خانه یک کارخانه در ۱۰۰ روستای کشور
طرحی با عنوان هر روستا یک محصول و هر خانه یک کارخانه در دستور کار قرار گرفته و در ۱۰۰ روستای کشور در حال اجرا است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم کیانیراد رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی امروز در نشست خبری « آموزش بینالمللی مدیریت پروژههای اشتغال روستایی و کاهش فقر» در ایران اظهار کرد: ۱۵ کشور از جمله هند، مالزی، میانمار، نپال، سریلانکا، ویتنام، تایلند، افغانستان، ایران که عضو مرکز سیرداپ هستند در این دوره در تهران حضور خواهند داشت.
وی افزود: این دوره آموزشی بین المللی با حمایت کامل صندوق توسعه کارآفرینی امید از ۲۸ آبان تا ۷ آذرماه در ایران برگزار میشود.
رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی ادامه داد: از اهداف برگزاری این دوره آموزشی، آشنایی کشورهای عضو سیرداپ با تجربیات ایران در حوزه پروژههای اشتغالزایی روستایی و همچنین استفاده کارشناسان داخلی از تجربیات بینالمللی است که در این شرایط خاص بین الملی امروز می تواند برای کشورمان مورد اهمیت باشد.
وی با بیان اینکه بهای حمایت از مصرفکننده را نباید تولیدکننده بپردازد گفت: نباید تولیدکننده را سرکوب کنیم به صورت دستوری قیمت ها را برای حمایت از تولید کنندگان ثابت نگه داریم.
کیانیراد با بیان اینکه وقتی درآمد های کلان نفتی وجود دارد سیاست گذاری های اقتصادی در کشور با مشکل مواجه می شود تصریح کرد: در مواقعی که تولید کنندگان در بازار با شکست مواجه می شوند راهکار آن تزریق منابع مالی نیست زیرا آنها مهارت لازم را کسب نمی کنند.
در ادامه این نشست، اصغرنوراللهزاده مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره مشکلات بازار رسانی تولید کنندگان روستایی و کشاورزان اظهار داشت: در دنیا شرکتهای خصوصی بزرگی وجود دارد که کار خرید محصولات کشاورزی را انجام میدهند اما در ایران چنین چیزی امکانپذیر نیست زیرا سیاست های موجود در ایران پذیرای این شرکت های بزرگ نیست.
وی افزود: دلیل آنکه ایران موفق نبود بازار روسیه را تسخیر کند آن بود روسیه تمایل داشت که با پنج یا شش شرکت بزرگ محصولات مورد نیاز خود را وارد کند اما سازوکار کشورمان خردهپایی است و امکان ایجاد چنین شرکت هایی وجود ندارد.
اجرای طرح هر روستا یک محصول و هرخانه یک کارخانه در ۱۰۰ روستای کشور
نورالله زاده اظهار داشت: ۲ هزار صندوق خرد محلی در ۲ هزار روستای کشور با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شده است که این صندوقها علاوه بر تامین منابع مالی آموزش برای کارآفرین در روستاهای کشور را نیز در دستور کار دارند تا این افراد بتوانند مهارت های لازم برای کارآفرینی را کسب کنند.
وی با بیان اینکه طرح دیگری با عنوان هر روستا یک محصول و هرخانه یک کارخانه را در دستور کار داریم گفت: در حال حاضر این طرح در ۱۰۰ روستا کشور اجرا شده است.
نوراللهزاده افزود: در روستای “کرکاس»” در عباسآباد و دو روستای اطراف آن، بیش از ۶۰ واحد گلخانه ایجاد شده و همه افراد این روستا مشغول تولید گل هستند که گلهای تولیدی این افراد توسط شبکههای توزیع و شهرداری در تهران توزیع میشود؛ برنامه ریزی شده است که پایانه صادراتی برای صادرات این گلها در این منطقه ایجاد شود.
وی گفت: اظهار داشت: در برخی از روستاهایی کشور نیز از چند طرح تولیدی یا خدماتی حمایت می شود به طوری که در برخی از روستاهای کشور اقامتگاههای بومگردی، رستورانها و واحدهای تولیدی صنایع دستی و غیره به طور هم زمان در یک روستایی که دارای مزیت است حمایت می شود.