سالیانه ۱۵ تن سماق خشک در استان قزوین تولید می شود
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : سالیانه 15 تن سماق خشک در عرصه های منابع طبیعی استان تولید می شود .
به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین علی اکبری با اعلام این خبر افزود: این میزان سماق از ۳۳ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان برداشت می شود .
وی میانگین متوسط عمکرد این محصول را ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلو گرم در هکتار برآورد کرد .
به گفته وی پراکنش این محصول در سطح استان در اراضی دشت تا مناطق کوهپایه ای است .
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : با توجه به خواص ویژه سماق در مسایل تغذیه ای و افزایش قیمت و همچنین ویژگی های فیزیولوژیکی این گیاه به کم بودن نیاز آبی و همچنین کم بودن آفات و بیماریهای خسارت زا تمایل بهره برداران را به منظور توسعه کشت این محو.صل بیشتر کرده است.
اکبری افزود : درختچه سماق دارای گلبرگ سفید تا قهوه ایی و میوه آن ارغوانی است که ارتفاع آن تا ۳ متر هم میرسد.
وی تصریح کرد : در راستای طرح حمایت از گیاهان داروئی و کمک به بهره برداران ، از اعتبارات تبصره ای و یارانه ای بلاعوض کمک های برای توسعه این محصول انجام می شود .
اکبری افزود : سماق دارای املاح معدنی همچون آلومینیوم ، کلسیم ، مس ، آهن ، پتاسیم و منیزیم می باشد.
وی ؛ اصلاح خاک و جلوگیری از فرسایش و کنترل سیلابها را از مهمترین مزایای کشت این محصول ذکر کرد .
به گفته ی این مقام مسئول ؛ گیاه سماق دارای نیاز آبی بسیار کمی بوده به همین منظور در اراضی کم آب قابل توسعه می باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ؛ میوه و دانه سماق دارای اثرات بسیار خوبی در بدن انسان دارد گفت : بهبود زخم ، بند آورنده خون ، کاهش کلسترول و آنتی اکسیدان ، ضد مالاریا و ضد دیابت از مهمترین مصارف پزشکی این گیاه است .
اکبری یاد آور شد : از دیگر مزیت های سماق ؛ استفاده آن به عنوان چاشنی در سر سفره خانواده و رستورانهاست.