گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

استفاده از روش‌های نوین بیوفلاک و آکواپونیک برای پرورش تیلاپیا

رئیس سازمان شیلات ایران ابراز امیدواری کرد: با روش‌ بیوفلاک و روش پرورش تیلاپیا با انواع گیاهان که به آن روش آکواپونیک نامیده می‌شود، بتوانیم بیش از گذشته این صنعت را بدون نگرانی از عوارض محیط زیستی توسعه و شتاب دهیم.

نبی الله خون میرزایی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا، با بیان این که منابع آبزیان کشور در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان بسیار تحت فشار هستند، اظهار کرد: اقدامات بسیاری اعم از تکثیر و رهاسازی بچه ماهی و میگو در منابع آبی می‌تواند در بازسازی ذخایر کمک شایانی کند و این اقدامات از پروژه‌های مستمر سازمان شیلات است.

وی ادامه داد: در سال ۹۹، بیش از ۴۲۰ میلیون قطعه انواع آبزیان را تکثیر و رها سازی کردیم و حدود ۹۰ درصد از تکلیف برنامه انجام شده است اما این اقدمات برای بازسازی ذخایر کافی نیست؛ آلودگی آب‌ها، تاثیرات اقلیمی، خشکسالی‌ها و کاهش آورد آب شیرین رودخانه‌ها، صیادی‌های غیر مجاز، استفاده از ادوات، ابزار، روش و زمان غیر مجاز فشار زیادی را به منابع وارد می‌کند که باید با همکاری جامعه صیادی و دستگاه‌های نظامی و انتظامی از این ذخایر محافظت کنیم.

خون میرزایی در رابطه با تولید ماهیان خاویاری در سال ۹۹، تصریح کرد: تولید ماهیان خاویاری در سال ۹۹، نسبت به سال های گذشته روند افزایشی داشته و تعداد مزارع به بیش از ۱۷۵ مزرعه فعال رسیده است، تولید گوشت ماهی خاویاری در سال گذشته بیش از ۳هزار و ۵۰۰ تن و تولید خاویار پرورشی به بیش از ۱۲ تن رسیده است.

وی افزود: روند سرمایه گذاری در ماهیان خاویاری، تعداد مزارع، تولید گوشت و خاویار پرورشی در سال ۱۴۰۰ افزایش بیشتری خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که پرورش ماهیان خاویاری یکی از اهداف اصلی برنامه ششم توسعه در کشور است، خاطرنشان کرد: ما ظرفیت‌های خوبی در این زمینه داریم و با استقبال بالای سرمایه گذاران مواجه شده است و پیش بینی می کنیم امسال رشد خوبی داشته باشد.

وی در خصوص صادرات آبزیان و افزایش بازارهای هدف عنوان کرد: علاوه بر بازارهایی که در گذشته داشتیم، بازار سازی جدیدی در حوزه کشورهای اوراسیا انجام شده است و بر روی کشورهای روسیه، آذربایجان و … تمرکز بیشتری داشتیم.

خون میرزایی ادامه داد: سال گذشته ما حدود ۱۴۰ هزار تن صادرات محصولات شیلاتی داشتیم که ارزش آن نزدیک به ۵۳۰ میلیون دلار بود و بیش از ۴۷۰ میلیون دلار تراز تجاری مثبت در این بخش داشتیم.

وی پیش بینی کرد: با اقدامات صورت گرفته و هدف گذاری‌های انجام شده بر روی بازار اوراسیا، امسال هم میزان، ارزش صادرات و تراز تجاری ما افزایش یابد.

تولید ۵ هزار تن ماهی تیلاپیا در سال ۱۴۰۰

رئیس سازمان شیلات ایران در رابطه با آخرین اقدامات انجام شده در زمینه پرورش ماهی تیلاپیا خاطرنشان کرد: ما موافقت‌های موردی برای پرورش ماهی تیلاپیا را در استان خراسان رضوی داشتیم، همچنین استفاده از روش‌های نوین بیوفلاک در پرورش آبزیان است که یک روش نو و بدون پس آب بوده و با سیستم بازچرخانی آب در محیطی کاملا بسته انجام می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با روش‌ بیوفلاک و روش پرورش تیلاپیا با انواع گیاهان که به آن روش آکواپونیک نامیده می‌شود، بتوانیم بیش از گذشته این صنعت را بدون نگرانی از عوارض محیط زیستی توسعه و شتاب دهیم.

خون میرزایی پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۰، میزان تولید تیلاپیا به ۵ هزار تن برسد.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا