سهم بذر ایرانی چغندرقند از بازار داخلی به ۵۰ درصد افزایش مییابد
دستیابی به ۵۰ درصد سهم بازار بذر چغندر قند کشور از محل ارقام داخلی در افق ۱۴۰۹ هدفگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر ۲۰ تا ۳۰ درصد بازار بذر چغندرقند کشور به ارقام ایرانی و مابقی به ارقام خارجی اختصاص دارد.
داریوش طالقانی در همین حال پیش بینی کرد: در افق ۱۴۰۹ با اصلاح ارقام داخلی چغندرقند و بهبود کیفیت و عملکرد آن، ۱۰ تا ۲۰ درصد بازار بذر چغندرقند کشورهای منطقه در اختیار بذرهای ایرانی قرار گیرد.
وی افزود: طی پنج سال گذشته ارقام ایرانی چغندرقند را برای بررسی به منظور صادرات به کشورهایی نظیر چین، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان، هند و روسیه ارسال کرده ایم و در بین این کشورها، مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند تجربه صادرات بذر به ترکمنستان و افغانستان داشته است.
طالقانی اظهار داشت: هنوز برای دستیابی به بازار بذر چغندرقند این کشورها فاصله داریم، اما امیدواریم با کمک شرکتهای دانش بنیان هر چه زودتر به اهداف مان برسیم.
وی با اشاره به اینکه اصلاح ارقام چغندرقند توسط این مؤسسه سرعت گرفته است، خاطرنشان کرد: اکنون سالانه دو تا سه رقم جدید چغندرقند وارد فهرست ملی ارقام کشور میشود و این در حالی است که طی عمر این مؤسسه تعداد ارقام اصلاح شده ۱۰ تا ۱۵ رقم مولتی ژرم و ۲۰ تا ۲۵ رقم منوژرم بوده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، علت سرعت گرفتن روند اصلاح ارقام چغندرقند را نیاز بازار کشور دانست.
وی به رقبای سرسخت ایران در حوزه بذر چغندرقند اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر هشت شرکت فرا ملیتی اروپایی در حوزه بذر چغندر فعالیت میکنند که در ایران نیز نمایندگی دارند و مایلند بازار بذر چغندرقند ایران را در اختیار بگیرند.
طالقانی درباره معرفی ارقام جدید چغندرقند در سال جاری نیز گفت: امسال سه رقم جدید معرفی کردیم که دو رقم آن بهاره و مقاوم به بیماریهای مهم چغندرقند است و عملکرد تولید شکر آنها در واحد سطح ۲۰ تا ۲۵ درصد بیشتر از ارقام قبلی است.
وی خاطرنشان کرد: ارقام قبلی چغندرقند ۸ تن شکر در هر هکتار تولید میکردند در حالی که این دو رقم جدید بهاره به نامهای نیکا و تارا ۱۰ تا ۱۱ تن شکر در هر هکتار تولید میکنند.
طالقانی ادامه داد: رقم جدید هما نیز مناسب کشت پاییزه است و این رقم به طور رایگان در اختیار کارخانههای قند قرار گرفته که به صورت پایلوت در اراضی خود کشت کنند و تفاوت عملکرد این رقم جدید را ببینند.
وی با بیان اینکه دانش فنی سه رقم جدید چغندرقند هنوز در اختیار بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان برای تولید قرار نگرفته است، گفت: پس از معرفی و کشت پایلوت این ارقام توسط کشاورزان و کارهای ترویجی در زمینه مزیتهای کشت آن و ایجاد تقاضا برای مصرف، دانش فنی این ارقام برای تولید بذر به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.