افزایش سطح گلخانههای كرمانشاه به ۳۰۰ هكتار در دستور كار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: افزایش سطح زیر کشت گلخانههای استان به سطح ۳۰۰ هکتار را از جمله افق های بلند مدت این سازمان است و قطعا قادر خواهیم بود با کمک استاندار و دستگاههای مرتبط و استفاده از توان کارشناسان استان این مهم را محقق کنیم .
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، مهندس نوربخش حاتمی در جلسه ستاد توسعه گلخانههای استان کرمانشاه که با حضور رادفر مجری طرح گلخانه های وزارت جهاد کشاورزی با حضور معاونین و مدیران ادارات ستادی و شهرستانها، مدیران ادارات مرتبط با دستور کار جلسه، مدیر و کارشناسان بانک کشاورزی استان و جمعی از سرمایه گذاران در سالن شماره یک سازمان برگزار شد افزایش سطح زیر کشت گلخانه های استان به سطح ۳۰۰ هکتار را از جمله افق های بلند مدت این سازمان برشمرد و گفت: قطعا قادر خواهیم بود با کمک استاندار و دستگاههای مرتبط و استفاده از توان کارشناسان استان این مهم را محقق نمائیمکنیم
حاتمی با اشاره به وضعیت گلخانههای استان کرمانشاه گفت: سطح زیر کشت گلخانههای استان تا ابتدای سال ۹۸ حدود ۲۸ هکتار گلخانه فعال بود که با تلاش و پشتکار مدیران سازمان و حمایت های مدیران سایر ادارات مرتبط موفق شده ایم این سطح را به حدود ۵۰ هکتار برسانیم.
وی در ادامه با اشاره به محدودیت های ایجاد گلخانه ها به تشریح برنامه ۳ ساله سازمان نیز اشاره کرد و گفت: طی این برنامه ۳ ساله که پهنه محور است و واقعیتها در آن لحاظ شده سعی خواهیم کرد جایگاه استان را در بخش های مختلف بهویژه در بحث گلخانه ها ارتقاء دهیم.
پس از سخنان حاتمی، زارعی مدیر باغبانی سازمان به ارائه گزارش ستاد گلخانه های استان پرداخت. مدیر باغبانی سازمان جمع واحدهای گلخانه ای استان را ۷۲ مورد ذکر کرد و گفت: ظرف سال جاری ۳.۷۷ هکتار به سطح گلخانه های استان اضافه شده است .
وی تعداد مجوزهای صادر شده مجتمع های گلخانه ای استان را ۱۶ مورد با سطح زیر کشت ۹۹۷ هکتار اعلام کرد و گفت: با حذف استعلامات زائد انتظار میروود شاهد افزایش این سطوح در سطح استان باشیم.
زارعی آنگاه به مشکلات ایجاد گلخانه و محدودیت های ایجاد شده توسط سیستم بانک کشاورزی همچون الزام به طرح نویسی مجدد ، تائید پیش فاکتور ها توسط بخش دولتی ، مشکل اراضی قولنامه ای،عدم تناسب مبانی محاسباتی بانک در سال ۹۸ ،مطالبه مجوز تبصره ۴،اخذ استعلام از ادارات راه و ترابری و محیط زیست و….اشاره کرد و افزود ؛ با حل این مشکلات قطعا شرایط برای استقبال سرمایهگذاران مهیا خواهد شد.
در ادامه این جلسه رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره برنامه های تکلیفی استان برای توسعه گلخانه ها گفت؛ همه دستگاههای مرتبط و بانک باید تلاش کنند تا در راستای یک کار گروهی این امر مهم را عملیاتی کنند.
علیمردانی مدیر بانک کشاورزی استان کرمانشاه دیگر سخنران این جلسه بود که به تشریح رفع محدودیت های اشاره شده توسط مدیر باغبانی سازمان پرداخت و گفت: تلاش خواهیم کرد تا در راستای عمل به وظایف محدودیت ها را کاهش دهیم.
در پایان این جلسه، مدیران امور آب استان و متقاضیان و سرمایه گذاران ایجاد گلخانه ها در استان کرمانشاه مسائل و مشکلات ایجاد گلخانه ها را با مسئولین حاضر در جلسه مطرح کردند.