پرورش ۳۸۵ نفر شتر در آذربایجان غربی
سرپرست مدیریت امور دام جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : پرورش شتر از طرح های مقرون به صرفه و اقتصادی است، و در حال حاضر 385 نفر شتر در سطح استان پرورش داده می شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، یحیی خلیلی اظهارکرد: شتر حیوانی نیرومند با توان بالاست و نسبت به سایر دام های سبک و سنگین، کمترین نیاز را به نهاده های تولید به ویژه علوفه و آب دارد و در مقابل اختلاف دما بسیار مقاوم است.
این مسئول با بیان اینکه عمده شهرستانهای پرورش دهنده شتر در استان میاندوآب ،ارومیه ، سلماس و نقده است ، تاکید کرد: نخستین جایگاه پرورش شتر شیری با سرمایه گذاری بخش خصوصی در روستای فسندوز شهرستان میاندوآب راه اندازی شده است، که در حال حاضر در این جایگاه ۳۸ نفر شتر وجود دارد و این طرح قابلیت توسعه به ۲۰۰ نفر شتر را دارد.
وی با اشاره به اینکه گوشت شتر منبع بسیار خوبی برای بسیاری از مواد غذایی مغذی و مورد نیاز بدن است، بیان کرد: گوشت شتر حاوی پروتئین هایی با ارزش غذایی بالا و تعدادی از ویتامین های مفید و مورد نیاز بدن نظیر ویتامین های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن، فسفر و کلسیم است.
سرپرست مدیریت امور دام سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه چَرای شتر به گونهای است که گیاه را از ریشه در نمیآورد، عنوان کرد: این حیوان به گونهای از این گیاهان تغذیه میکند که شبیه هرس کردن است و باعث تقویت پوشش گیاهی منطقه میشود. این مساله مانع طوفانهای نمکی هم خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهرستان میاندواب با پرورش حدود ۶۸ نفرشتر شیری بیشترین آمار تعداد شتر را در استان به خود اختصاص داده است، بیان کرد: محصولات شتر ارزش افزوده بالایی دارد و میتواند صادرات آن برای استان و کشور ارزآوری مناسبی داشته باشد.
این مسئول اضافه کرد: به نظر میرسد مشکل کم آبی در برخی از مناطق استان از جمله حواشی دریاچه ارومیه با توسعه پرورش شتر میتواند به مزیت و فرصت تبدیل شود چراکه محصولات شتر برای دیابت، کبد چرب و… بسیار مفید بوده و پرطرفدار است و صادرات آن، بیش از برخی از محصولات غذایی دیگر میتواند ارزآوری داشته باشد.
وی افزود: سازمان با صدور مجوزهای لازم توسعه این صنعت را در دستور کار خود قرار داده و با تخصیص اعتبارات سرمایه در گردش برای متقاضیان سعی در حمایت از واحدهای فعال استان دارد.