برداشت ۱۰۱ میلیون شاخه گل نرگس از مزارع استان خوزستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، گفت: در سال جاری 101 میلیون شاخه گل نرگس از سطحی معادل 360 هکتار از مزارع استان برداشت شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان خوزستان، کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ضمن اعلام این خبر گفت: در سال گذشته تعداد ۷۵ میلیون شاخه گل نرگس از سطحی معادل ۳۰۰ هکتار برداشت شد که در سال جاری سطح و میزان تولید این محصول ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: با انجام فعالیتهای ترویجی توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، عملکرد در واحد سطح از ۲۵ شاخه در متر مربع در سال گذشته به ۳۰ شاخه در متر مربع در سال جاری افزایش یافته که با توجه به پتانسیل موجود در استان و ثبت رکوردهای عملکردی بالا در شهرستان بهبهان، در نظر است که با برنامهریزیهای مناسب و انجام تکنیکهای صحیح کاشت و داشت، میانگین عملکرد در واحد سطح این محصول را به ۱۲۰ شاخه در متر مربع افزایش دهیم.
چنگلوایی همچنین در ادامه ضمن اشاره به صادرات گل نرگس به کشورهای ارمنستان، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس تصریح کرد: با توجه به عدم صادرات مستقیم این محصول از خوزستان، آمار دقیقی از صادرات گل نرگس تولیدی در نرگسزارهای استان موجود نیست، اما به دلیل کیفیت ظاهری و عطر بسیار مطلوب این گل قطعا بخش عمدهای از صادرات نرگس کشور به استان خوزستان اختصاص میباید.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت یک شاخه گل نرگس در بازارهای جهانی بین نیم تا یک دلار است که میتوان با برنامهریزی مناسب و ایجاد فرصتهای صادراتی، نسبت به افزیش صادرات محصولات غیر نفتی و ارزآوری کشور اقدام کرد.
دریافت ۲۳میلیارد تسهیلات به نرگسکاران در سال گذشته
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به پرداخت تسهیلات به نرگسکاران استان، افزود: در سال گذشته نرگسکاران جهت دریافت تسهیلات به مبلغ ۲۳ میلیارد ریال از محل اشتغال پایدار روستایی و تسهیلات مناطق کمتر توسعه یافته به بانکهای عامل معرفی شدند.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز از محل تسهیلات تبصره ۱۸ توسعه گیاهان دارویی و بدون محدودیت، تسهیلات به متقاضیان نرگسکار در حال پرداخت است که تاکنون ۱۱ طرح به مبلغ ۲۵ میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات با کارمزد ۷ درصد برای مناطق کم برخوردار و ۹ درصد برای مناطق برخوردار به بانک معرفی شدهاند.
چنگلوایی در پایان اظهار کرد: نرگسزارهای استان خوزستان به طور مستقیم برای ۱۸۰۰ نفر به صورت ثابت و ۷ هزار و ۲۰۰ نفر به طور فصلی بهصورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده و این در حالی است که به صورت غیر مستقیم چندین هزار در این مزارع، مشغول به فعالیت اقتصادی هستند، ارزش اقتصادی این نرگسزارها بالغ بر ۷۲ میلیارد تومان بوده که موجب رونق تولید و بازدهی مطلوب اقتصادی در بخش کشاورزی شده است.