گروه مشاوران برندینگ فراسو
گياه
تازه‌ها

خواص سیر برای سلامتی

خواص و مضرات سیر

سیر یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که مصرف دارویی دارد. خواص درمانی سیر از قرن ها پیش برای انسان ثابت شده است. یک رژیم غذایی سالم همواره باید از انواع پروتئین ها و ویتامین ها غنی باشد. خواص سیر موجب می شود این گیاه ریز و سفید همیشه در فصل رشدی خود به صورت تازه و خام، و در سایر فصول به صورت ترشی و … استفاده شود. این گیاه دارویی از قدیمی ترین داروهایی است که در مصر باستان استفاده می شد و امروزه گونه های متعددی از سیر در دنیا وجود دارد وبه طور کلی دارای طبع گرم و خشک است. سیر را می توان عصاره سلامتی معرفی کرد.

مهمترین خواص سیر

  • سیر و باز شدن اشتها، خوردن سیر برای آن عده از افرادی که اشتهای خود را به علت بیماری و یا هر علت دیگری از دست داده اند توصیه اکید می­ شود.
  • سیر و درمان بیماری ها مختلف: آسم، سیاه سرفه،رماتیسم، سیاتیک، بواسیر، زخم معده و تشنج از جمله بیماری هایی هستند که با خوردن روزانه سیر به صورت یک حبه، در مدت کوتاهی اثرات درمانی آن ظاهر می شود. سیر برای پیشگیری از آلزایمر، فراموشی توصیه می شود.سیر به عنوان تسکین دهنده اعصاب است. خواص سیر باعث می شود این گیاه به جای قرص اعصاب شما را همراهی کند.
  •  سیر و خواص معجزه آسای آن باعث می شود در صورت مداومت به خوردن آن، تارهای موی شما سیاه شود.
  •  سیر و درمان بیماری ها عفونی، سیر با تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان بیماری های تنفسی، برونشیت کمک شایانی می کند. سیر خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به عنوان داروی موثر درمان عفونت کاربرد دارد.
  •  درمان سرماخوردگی، سیر با داشتن ماده آلیسین خطر ابتلا به سرماخوردگی را برای شما در فصول سرما کاهش می دهد. آلیسین بخش فعال و مهم سیر است که می تواند باکتری ها و ویروس های بیماری زا را از بین ببرد.
  •  درمان بیماری های قلبی و کاهش فشار خون: سیر یکی از عامل های مهم کاهش چربی خون است بنابراین میزان کلسترول خون کم شود بیماری های قلبی و عروقی به حداقل می رسد. کاهش فشار خون در نتیجه سیستم ایمنی سالم و کلسترول پایین از خواص درمانی سیر است.
  • سیر منبع خوب انرژی است و استقامت و قوای جسمانی بدن را بالا می برد.
  • پیشگیری از انواع مختلف سرطان: تحقیقات نشان می دهد ماده آلیسین موجود در سیر خاصیت ضد سرطانی دارد و با انجام واکنش شیمیایی در بدن تومور های سرطانی را از بین می برد. برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان روده، معده، سینه و پروستات حتما سیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  •  رقیق کننده خون: سیر با خاصیت رقیق کنندگی خون به کاهش سکته های مغزی ناشی از لخته خون کمکم فراوانی می کند. با افزایش سن تصلب شریان یک امر مهم است. مطالعات ثابت کرده است که سیر با کاهش اثر سفتی و سختی شرایین، خطر ابتلا به لخته های خونی را کاهش می دهد.
  •  خاصیت ضد قارچ بودن سیر: اگر دچار بیماری های دهان و دندان می شوید، اکثر موقع از آفت های دهانی و مخمرهای دهانی رنج می برید، حتما سیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا سیر با داشتن خاصیت ضد قارچی خود بر روی مخمرها تاثیر به سزایی دارد.

مضرات احتمالی سیر

زیاده روی در خوردن هر ماده مفید شاید به ضرر ما تمام شود هر چند مفید است. از خواص بی شمار سیر گفتیم، صرف نظر از خواص مفید درمانی سیر باید عوارض احتمالی خوردن سیر را نیز مطالعه کنیم.

  • صدمه به حیاتی ترین عضو بدن یعنی کبد از مهم ترین مضرات احتمالی سیر است. مصرف بیش از حد معمول سیر موجب مسمویت کبد می شود.
  •  ایجاد بوی بد دهانی از جمله مسائلی است که می تواند برای افراد خوشایند نباشد. اگر فردی هستید که روزانه در جمع دوستانه و کاری حضوری دارید حتما بعد از خوردن سیر نسبت به رفع بوی آن اقدام کنید.
  •  ایجاد حالت تهوع و دردهای معده مانند سوزش سر دل معده در زمان استفاده زیاد سیر گزارش می شود. سیر با رفلاکس اسید معده به مری موجب سوزش معده می شود و فرد را دچار تهوع، استفراغ  می کند. برای جلوگیری از این حالت حتما از خوردن سیر به صورت ناشتا خودداری کنید.
  •  تشدید خونریزی بعد از اعمال جراحی
  • کاهش و افت شدید فشار خون، اگر چه نوعی مزیت برای افرادی است که فشار خون بالا دارند. اما در حالت عادی کاهش بیش از حد فشار باعث سرگیجه و تهوع و لرزش بدن فرد می شود. و حالت عمومی فرد را دچار اشکال می کند.
  •  عرق کردن بیش از اندازه، اسهال و سرگیجه از مصرف بیش از اندازه سیر نیز گزارش شده است.

 

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
باشگاه خبرنگاران جوان
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا