گروه مشاوران برندینگ فراسو
دانستنی‌هاغذاهای محلی
تازه‌ها

گیلان نخستین استان ایران از نظر تنوع غذایی

غذاهای محلی گیلان

غذا در هر شهر و یا کشوری یکی از نمادهای فرهنگ آن است. این غذا است که نشان می‌دهد مردم یک منطقه چه پیشینه‌ای دارند و طعم هر غذایی داستان‌ خود را دارد. گیلانی‌ها حدود ۲۲۰ غذای محلی می‌پزند. منطقه‌ای سرشار از غذاهای محلی که از قطب‌های غذایی کشور است. در سال ۱۳۹۴ شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو ثبت شد. تنوع غذاها در گیلان بسیار زیاد است. برخی از غذاهای محلی گیلان به شرح زیر است:

باقالی‌قاتوق ؛ مشهورترین غذای محلی گیلان

غذایی بسیار معروف در گیلان که برای تهیه‌ی آن باقالی پوست‌کنده‌ی مازندران و یا لوبیای پوست‌کنده گیلان که به پاچ باقلا معروف است را با روغن و تخم مرغ و نمک و فلفل و شِوِد(نوعی سبزی) و سیر مخلوط می‌کنیم تا جا بیفتد.

کباب ترش

این کباب خوشمزه که از گوشت تازه، روغن، پیاز و سیر رنده شده، سبزیجات ریز خرد شده، گردوی چرخ شده، فلفل و رب انار تشکیل می‌شود یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی گیلان است. وقتی که این مواد را برای درست کردن کباب ترش با همدیگر مخلوط می کنیم باید سه ساعت به آن‌ها استراحت بدهیم و بعد به فاصله‌ی یک بند انگشت مواد را به سیخ می‌کشیم. بهترین روش برای کباب کردن این غذا آتش ذغالی است.

آلومسما

در این غذا گوشت با مرغ پخته و پیاز سرخ شده با روغن و شکر و آلوی خراسانی در بادیه جوشانده می‌شود.

میرزا قاسمی

میرزا قاسمی را با بادمجان کبابی یا پخته می پزند که هردو صورت لذیذ است. تخم مرغ، سیر سرخ شده، گوجه فرنگی، روغن ،پودر میخک و ادویه هایی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین از جمله مواد این غذا هستند. میرزا قاسمی هم با برنج و هم با نان صرف می شود.

اناربیج

اگر به مزه‌ی ترش علاقه دارید اناربیج از گزینه‌های خوشمزه‌ی شماست؛ غذایی که شباهت بسیاری به فسنجان دارد. برای تهیه‌ی این غذا گوشت و پیاز چرخ شده را با آرد مخلوط می‌کنند و سپس آن را سرخ کرده و گردوی ساییده شده را با سبزی سرخ شده و آب انار می‌جوشانند و قدری فلفل، گلپر و نمک به آن اضافه می‌کنند.

چغرتمه

برای تهیه‌ی این غذا مرغ را می‌پزند و پیاز را سرخ ‌می‌کنند و سپس چند تخم‌مرغ در آن می‌شکنند؛ کمی نمک و ادویه به آن اضافه می‌کنند و بعد از آن میان کماجدان گذاشته و می‌جوشانند و بعد از اینکه خوب پخته شد از روی آتش بر‌می‌دارند.

ترش تره

این غذای با ترکیب انواع سبزیجات مثل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، برگ چغندر، سیر به همراه یک نوع ترشی که می‌تواند آب نارنج یا انار باشد درست می‌شود. سبزیجات خرد شده را به همراه مقدار کمی برنج می‌پزند و بعد از آن ادویه تفت داده‌شده به همراه سیر را به آن اضافه می‌کنند. مرحله بعدی پخت سبزیجات در ترشی است و پس از جا افتادن خورش روی آن تخم مرغ می‌شکنند.

کوکوی اشپل

اشپل تخم ماهی است که در شمال ایران به دلیل فراوانی ماهی بسیار یافت می‌شود. کوکوی اشپل در گیلان غذای متداولی است و با روشی بسیار ساده با ترکیب اشپل با تخم مرغ تهیه می‌شود.

کال کباب

چاشنی پرطرفدار گیلانی که از بادمجان کباب شده، سیر، انار، آب انار، سبزی معطر و گردوی خرد شده تهیه می‌شود. سبزی مورد استفاده در این چاشنی نوعی سبزی محلی به اسم چوچاق است. برای تهیه کال کباب بادمجان‌های کبابی را همراه با دیگر مواد مخلوط می‌کنند.

واویشکای گیلانی

نام دیگر واویشکا، جغوربغور است که همان خوراک جگر است. این غذا را با تفت دادن و سرخ کردن دل، جگر و قلوه‌ی گوسفندی به همراه ادویه و پیاز و رب گوجه تهیه می‌کنند.

پامادور خورشت

این غذای قرمز رنگ از ترکیب خوش عطر و طعم گوجه، سیر، کره و ادویه‌های مورد علاقه تهیه می‌شود و در آخرین مرحله‌ی طبخ چند تخم مرغ روی ترکیب اضافه می‌کنیم و بدون هم زدن اجازه می‌دهیم به آرامی بپزند.

سیر قلیه

مواد اولیه‌ی سیر قلیه مرغ، برگ سیر، پیاز، لپه، تخم مرغ و ادویه است.

ترش واش خورش

ترش واش خورش مانند بعضی دیگر از غذاهای گیلانی یک سبزی خاص خود را دارد که تنها در همان منطقه رشد می‌کند. این سبزی معطر که ترش واش نام دارد طعم خاصی به غذا می‌بخشد.

کویی تره

معجونی از ترکیب گردوی ساییده و پخته شده همراه با رب انار و رب گوجه فرنگی است که با کدو حلوایی، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر در روغن تفت داده شده؛ مخلوط می‌شود و خورشی می‌شود که با برنج صرف می‌شود.

 

 

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
سفرزون
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا