گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

نخستین‌بار تحقیق روی ۴ رقم جدید پسته در حال انجام است

رییس پژوهشکده پسته ایران وابسته به وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای نخستین بار در ایران تحقیقات روی ۴ رقم جدید پسته در حال انجام است.

به گزارش ایرنا علی اسماعیل زاده عصر یکشنبه در اختتامیه جشنواره پسته در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان افزود: این رقم‌ها به نام های “بادامی امیر” و “پوست پیازی” شناسایی و دو رقم دیگر در دست بررسی و تحقیق هستند.

وی تعداد رقم های شناسایی شده پسته در مجموعه ذخایر ژنتیکی ایران را ۱۶۱ مورد برشمرد و گفت: در دنیا ایران صاحب نام پسته است

این مسئول افزود: بر روی ۴ رقم جدید پسته تحقیقات را سال گذشته آغاز کردیم که رقم نخست به نام بادامی امیر، زودگل، زودرس و دارای میوه درشت است.

اسماعیل زاده بیان کرد: رقم دوّم هم به نام پوست پیازی در فصل بهار می توان آن را به عنوان پسته نورس از درخت چید و به بازار عرضه کرد.

وی ادامه داد: ۲ رقم بعدی جدید پسته هم در دست بررسی است.

عوامل توسعه کشت پسته در ایران

رییس پژوهشکده پسته ایران یکی از عوامل توسعه کشت پسته در این کشور را از بیش از ۱۰۰ سال اخیر صادرات آن معرفی کرد و گفت: ارز حاصل از صادرات محصول کشاورزی پسته بیش از ۲ میلیارد دلار است.

وی افزود: بیش از ۵۲۰ هزار هکتار از اراضی ۲۸ استان در کشور زیر کشت محصول پسته رفته است که از این لحاظ، ایران مقام اوّل را در دنیا دارد.

این مسئول گفت: از این ۵۲۰ هزار هکتار باغ، ۱۰۰ هزار هکتار بتدریج در حال رسیدن به سن باروری هستند.

دستاوردهای حوزه پسته

وی ادامه داد: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی محصول در زمان تابستان که هوا بسیار گرم است و گاهی اوقات خسارت هنگفتی گریبانگیر باغداران می شود طرح سایبان سازی در بخش هایی از باغات در دست تحقیق و مطالعه است تا بتوان با استفاده از این تکنیک جلو گرمازدگی محصول پسته را بگیریم.

اسماعیل زاده همچنین استفاده از اسیدسولفوریک در باغات را یکی دیگر از تحقیقات در حوزه پسته بیان کرد و افزود: تحقیق آن پایان یافته و در باغاتی که سطح قلیایی خاک موجب خسارت به درختان می شود و این اسیدسولفوریک در این زمینه موثر است.

۴ فرمول فرآوری از پسته

وی خاطرنشان کرد: طی تحقیقات چند ساله به چهار فرمول فرآوری از محصول پسته دست پیدا کردیم که می توان با تولید انبوه این محصولات ارزش افزوده را کسب کرد.

اسماعیل زاده این فرمول ها را برای تولید کره پسته، شیر پسته، حلوای پسته و شکلات پسته معرفی کرد که در بازار مصرف داخل و خارج می تواند عرضه شود و از آنجاکه این محصول ارزش غذایی بالایی دارد و کلسترول بدن را تنظیم می کند می تواند برای سالمندان و کودکان بسیار مفید باشد.

نتایج تحقیقات بر روی پسیل پسته

وی اظهار کرد: پسیل پسته یکی از آفات مهم برای این محصول است که در از بین بردن محصول و برگ درختان اثرگذار است لذا برای مبارزه با این آفت تحقیقات گسترده ای را انجام دادیم.

رییس پژوهشکده پسته ایران بیان کرد: استفاده از گوگرد و صابون در شست‌وشوی برگ ها هنگام طغیان این آفت به صورت آفت کش موثر است.

وی افزود: ۷۸ پروژه تحقیقاتی در دست بررسی در این پژوهشکده وجود دارد و تا کنون ۱۵ کتاب در حوزه پسته به چاپ رسیده است.

به گزارش ایرنا، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان هم در این مراسم گفت: بیش از ۱۰۰ اثر در زمینه پسته به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که پس از داوری تعدادی مورد تجلیل قرار می گیرند.

حسن حسینی ادامه داد: در رابطه با پسته که یک قرن از عمر آن در ایران می گذرد مستند ” ره صد ساله ” نیز با کمک اتاق بازرگانی در دست تولید است و  از تجربیات بزرگان، کشاورزان، تاجران و تولیدکنندگان این محصول در این مستند مطرح می شود.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از گردشگران علاقه‌مند به دیدن رویداد مهم برداشت این محصول هستند که می توان این امر را به عنوان اثر ناملموس به ثبت رساند و از این ناحیه فرهنگ گردشگری را تقویت کرد.

رفسنجان قطب بزرگ پسته ایران و جهان دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته است که حدود ۴۰ هزار خانوار  در این شهرستان از این صنعت ارتزاق می کنند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایرنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا