تورم کالاهای خوراکی در اردیبهشتماه/ قیمت روغن، ترمز برید
تورم کالاهای خوراکی و خدماتی نشان میدهد، بسیاری از اقلام تورم نقطهای بیش از 50 درصد را تجربه کردهاند و رکود بیش از دوبرابری قیمت به روغن تعلق میگیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نرخ تورم نقطهای در اردیبهشت ماه ١٤٠٠ به عدد ٤٦,٩ درصد رسیده است که در مقایسه با ماه قبل ٢,٦ واحد درصد کاهش یافته است. یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٦.٩ درصد بیشتر از اردیبهشت ١٣٩٩ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کردهاند.
نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با کاهش ٢,٠ واحد درصدی به ٦١.١ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با کاهش ٢.٧ واحد درصدی به ٤٠.٣ درصد رسیده است.
روغن و چربیها در اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۸.۸ درصد یعنی بیش از ۲ برابر گران شد. پس از آن شیر و پنیر و تخم مرغ با ۷۵.۳ درصد در جایگاه دوم قرار میگیرد که معمولا به صورت هفتگی افزایش قیمت غیرمصوب دارند. گوشت قرمز و سفید با ۷۲.۹ درصد در رتبه سوم بیشترین افزایش قیمت قرار میگیرد.
تورم ماهانه برخی اقلام خوراکی و خدماتی روند کاهشی دارد، اما در برخی کالاها همچنان تورم ماهانه ۴.۳ درصدی مشاهده میشود.