گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

توسعه کشت محصولات کم ‌آب بر همچون سنجد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: درخت سنجد از درختان کم آب بر می‌باشد، لذا کشت آن در قالب جایگزینی باغ‌ها به عنوان گونه مناسب درمناطق کم آب همچون حوضه دریاچه ارومیه توصیه می شود.

اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی از ترویج کاشت و جایگزینی درختان کم آب بری همچون سنجد و پسته به جای درختان آب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی سال‌های اخیر خبرداد و گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی از محل طرح اصلاح، احیا و جایگزینی باغات و تغییر الگوی کشت به منظور احیا دریاچه ارومیه نسبت به توسعه محصولات کم‌‌آب بر مانند پسته و سنجد به جای سایر محصولات باغی اقدام می‌شود که این تغییر الگوی کشت در مرحله اول موجب شکوفایی اقتصاد باغداران و دوم اینکه محصولات خشکباری جایگزین محصولات رومیزی خواهد شد.

وی با بیان اینکه توسعه کشت درخت سنجد به عنوان محصول کم‌آب‌بر و جایگزینی آن به جای محصولات پر آب، از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان با هدف کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است ادامه داد: هدف از تعیین الگوی کشت این است که ظرفیتهای طبیعی و غیرطبیعی هر منطقه به نحو مطلوبی در فرایند تولید کشاورزی به خدمت گرفته شود تا بیشترین عملکرد و بیشترین تولید به شکل پایدار حاصل شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه درخت سنجد در باغ ها و زمین های زراعی به صورت حاشیه ای و در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات و گاه به عنوان درخت بادگیر کشت می شود گفت:  میوه آن به علت فواید فراوان درمانی، مشتریان زیادی دارد.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است ادامه داد: سطح زیر کشت محصول سنجد در آذربایجان شرقی ۵۰۰ هکتار بوده که از این سطح  ۱۲۴۱ تن سنجد در سالجاری تولید شده است که ۲۸ درصد سنجد کشور را تشکیل داده است و شهرستان آذرشهر نیز با ۱۵۰ هکتار باغ سنجد و ۴۰۰ تن تولید رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد  استان را دارا است.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
ایانا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا