متوسط تولید سالانه ۲۴ هزار تن شیر در شهرستان
رضا ناصری با اعلام این خبر افزود: سالانه در این شهرستان 24 هزار تن شیر تولید می شود که این مقدار شیر از بیش از 1000 واحد پرورش گاو شیری روستایی دارای پروانه با ظرفیت 10000 هزار راس و 5 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 180 راس، تولید شده و در مجموع موجب اشتغال زایی 10 نفر در واحدهای صنعتی وبیش از 1000 نفر در واحدهای روستایی این شهرستان شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان اردبیل، این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: ۶ مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از ۱۱ تن شیر و سالانه بیش از ۴۰۰۰ تن شیر با اشتغالزایی برای ۱۲ نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه ششم را در استان دارا است.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب ، پروتین ها قند یا لاکتوز و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل ؛ شیر کامل ، شیر بدون چربی ، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند ، و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند.