گروه مشاوران برندینگ فراسو
اخبار و رویدادها

قیمت‌های دستوری به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده است

برخی فعالان اقتصادی قیمت های دستوری را به ضرر تولید کننده و مصرف کننده اعلام کردند و گفتند انتظار داریم وزارت جهاد و صمت هر چه زودتر قیمت واقعی کنسرو ماهی و رب گوجه فرنگی را اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز در یک نشست خبری، فعالان اقتصادی تولید کننده کنسرو و رب گوجه فرنگی از اعمال قیمت‌های دستوری برای این دو محصول انتقاد کرده و اعلام کردند که تعیین قیمت دستوری به ضرر تولید کننده و مصرف کننده است.

آنها در این نشست تاکید کردند در صورتی که دولت تاکید دارد که قیمت این دو کالا حتما دستوری باشد پس قیمت آن را واقعی تعیین کنند تا تولید کننده بیش از این متضرر نشود و چرخه تولید ادامه یابد.

مسعود بختیاری نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد اعلام کرد: قیمت های دستوری بسیار پایین تر است و باعث شده کارخانه های تولید دو محصول رب و کنسرو حدود ۵۰ درصد تولید خود را کم کنند.

وی با بیان اینکه پیگیری زیادی برای تعیین واقعی و ابلاغ به تولید کنندگان انجام شده، گفت:‌ قیمتی که برای کنسرو ماهی روی سایت سازمان حمایت منتشر شده ۳۵ هزار تومان است اما آنالیز قیمت های ما نشان میدهد که قیمت باید بسیار بالاتر از این باشد.

نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران تصریح کرد: حتی با حاشیه سود صفر درصد هر عدد کنسرو باید ۴۱۵۰۰ تومان باشد اما تولید کنندگان حتی به ۴۰ هزار تومان هم قانع هستند تا چرخ تولید بچرخد.

وی با بیان اینکه تولید کنندگان همراهی خود را با دولت ادامه خواهند داد، گفت:‌ انتظار داریم که دولت هم حمایت های خود را از تولید کنندگان دریغ نکند و هرچه زودتر اجازه دهد قیمت های کارشناسی و واقع بینانه روی محصول درج شود.

بختیاری در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که پرسید، اگر قیمت محصول شما افزایش یابد، تقاضا برای محصول هم کم می شود و شما از این ناحیه ضرر می کنید؟ آیا راهکاری برای این کار اندیشیده اید، گفت:همواره قیمت واقعی به نفع تولید و مصرف کننده است اکنون هم که قیمت ها پایین است احتمال دارد که کیفیت محصول کم باشد اما اگر قیمت ها واقعی باشد در سایه رقابت، کیفیت هم بیشتر خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که چه راهکاری برای حمایت از مردم وجود دارد؟ گفت: پیشنهاد ما این است که دولت مالیات بر ارزش افزوده را از این دو محصول همانند ۱۱ قلم کالای دیگرحذف کند که در این صورت با حمایت از تولید کننده و حفظ حاشیه سود برای آنها قیمت برای مصرف کننده نیز کاهش می یابد.

بخیتاری در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که آیا می توان با افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید، سودی بیشتری برای خود حفظ کنید و قیمت ها افزایش نیابد؟ گفت: تنها ۱۲ درصد هزینه های تولید دست ما است و ۷۸ درصد مربوط به مواد اولیه و دیگر مواردی است که دست دولت است و این ابتکار را باید دولت به خرج دهد و ما هم چنین انتظاری داریم.

وی اضافه کرد مثلا حقوق کارگر ۵۷ درصد افزایش یافته و قیمت ماهی تون از ۳۵ هزار به ۵۵ هزار تومان و حتی وارداتی ها ۶۵ هزار تومان است در سوی دیگر رئیس سازمان شیلات می گوید امکان کاهش دادن قیمت ماهی تون نیست در حالی که ۷۰ درصد قیمت کنسرو ماهی به این موضوع بستگی دارد.

*تصمیم گیری‌ها همچنان بین دو وزارت جهاد و صمت معلق است

در ادامه این نشست محمد مختاری عضو هیئت مدیره سندیکای کنسرو ایران هم تاکید کرد قیمت های دستوری را مانع تولید عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه با وجود اجرای قانون انتزاع تصمیم گیری ها بین وزارتخانه جهاد و صمت معلق مانده است با اینکه کارشناسان دو وزارتخانه قیمت فعلی را به ضرر تولید می دانند اما وضع فعلی را ادامه می دهند.

به گفته این مسئول مسئولان به صورت شفاهی قیمت هر عدد کنسرو را ۴۵ هزار تومان تعیین کرده اند اما هنوز ابلاغ نشده است.

وی در ادامه گفت:‌ براساس اعلام شفاهی یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تعدادی از کارخانه ها قیمت های خود را تغییرداده بودند که متحمل جریمه‌های سنگین شدند.

۰%

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
منبع
خبرگزاری فارس
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا